Ceturtdiena, 16.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Edijs, Edvīns;

Jauno grupu koncerts iesāk festivāla "Bildes" koncertus Kongresu namā

Edgars Pienis, 16.10.2010. 14:36

Kā ik gadu, pirmajā koncertā Rīgas kongresu namā festivāla "Bildes" ietvaros tiekas jaunās grupas kopprojektos ar jau slaveniem mūziķiem - veterāniem. Šim koncertam, kas šogad norisinājās 14. oktobrī, ir īpaša aura. Visas jaunās grupas uzstājas ar prieku un lielu atbildību, jo šis ir viņu pirmais koncerts un iespēja uz lielās kongresu nama skatuves uzstāties kopā ar kādu no veterāniem. Un arī "vecajiem bukiem" tā ir iespēja sajusties atkal jauniem un sadarboties ar jauniešiem.
Jauno grupu koncerts iesāk festivāla "Bildes" koncertus Kongresu namā

Galerijas:

Kā ierasts, pasākuma konferansjē ir neviens cits kā radio SWH joku dzinējs un grupas "Labvēlīgais tips" solists Andris Freidenfelds, tautā pazīstams kā vienkārši Fredis. Uzreiz ir skaidrs, ka koncerta laikā nesanāks garlaikoties un kārtīga deva C vitamīna tiks saražota, smejoties par gaumīgiem jokiem.

Šo koncertu iesāk un uzkurina publiku tālāk sekojošajām dažādu stilu un valodu spēlējošajām grupām mūsu pašu supergrupa "Eolika". Kam seko pirmie koncerta dalībnieki - svētdienas ievārījuma maizīte kā viņus piesaka Fredis, bet īstenībā nosaukums ir angļu mēlē - Sunday Jam Toast. Kā savu viesi viņi ir pieaicinājuši ilggadēju bilžu dalībnieku - Juri Kulakovu ar akordeonu. Interesanta grupa ar skaistu meiteni vokālisti, diemžēl gan otra dziesma tika izvēlēta tik daudz bildēs jau spēlētā - "Kā gribējās man saules lēkta". Patīkami pārsteidza grupa "A pm J", kas esot saīsinājums no A pie mums Jelgavā. Nezinu, kā pie viņiem Jelgavā, bet Kongresu namā viņiem palīdzēja Laimis Rācenājs ar mazo Havajas ģitāru - ukuleli. No tās izvilinot kādu trīsdesmito gadu dziesmu, liek atgriezties daudzu gadu tālā pagātnē. Vai jūs zināt, kas ir Varis Vētra? Vai jūs zināt, kas ir labākā jaunā metāla grupa Baltijā? Vai zināt, kas sanāk kopā? Kopā sanāk smaga jaunā metāla grupa, kas izpilda Vara Vētra dziesmu par mīlestību. Lielisks un reizē dīvains tandēms, lai gan vissmagākais priekšnesums šovakar, bet kopā ar Vara Vētra humoru, liek smaidīt pat vecāka gada gājuma cilvēkiem. Bet tad kādā brīdī uz skatuves kāpj pozitīvā ska grupa "ManGo" ar Lieni Šomasi. Kā Fredis piebilst, tad viņš izjūtot cieņu pret grupām, kur ir pūtēji. Tam par atbildi Liene Šomase uz skatuves nāk ar mežragu, ko dāvina festivāla mammai - Tijai Auziņai, ar piebildi, ka gaida viņu nākamgad uz skatuves ar šo tauri un kādu jauno grupu. Vēl gribas izcelt grupu "Gapoljeri", kuras sastāvā ir trīs topošie aktieri, cilvēks ģitāra un māksla un cilvēks ritms. Uz skatuves kopā ar Zani Dombrovsku tiek izspēlēta maza teatrāla ainiņa ar arābu šeihu, no kā tiek pirkta meita precībām par persiešu paklāju. Visi dialogi notiek kādā arābu valodas dialektā, ko izrādās pārzina arī Fredis. Gandrīz jau pie koncerta beigām ir palielāka pauzīte starp dalībnieku maiņām un uz skatuves ar vairākiem sintezatoriem kārtojas latviešu "jaunā" grupa „STandART" un Jānis Holšteins, kas vairāk pazīstams kā Goran Gora. Grupas priekšnesums ar ietērptām maskām, dziesmas par pasauli, par dabas un dzīvnieku aizsardzību, kopā ar Goran Gora vokālajiem kora cienīgiem dziedājumiem caur atbalss un reverberāciju skaņas efektiem. Kā arī pirmo reizi dzirdēju Goran Gora dziedam latviešu valodā. Un pretstatā tam kopā ar grupu „Predict" uz skatuve kāpa Māra Upmane - Holšteina, kas izpildīja divas dziesmas krievu valodā.

Pati Tija Auziņa, minēja, ka viņai šis koncerts esot vismīļākais pozitīvo emociju dēļ, jo jaunie mūziķi nāk ar prieku un spīdumu acīs un priecājas uzstāties ar kādu no Latvijas mūzikas grandiem.

Foto: Ingus Evertovskis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV