Trešdiena, 15.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sofija, Taiga, Airita, Arita;

Grupa "Bet bet" gatavo jaunu albumu un uzstāsies "Bilžu" noslēguma koncertā

"Mikrofona ieraksti", 14.10.2010. 12:17

Grupa "Bet bet" gatavo izdošanai jaunu labāko dziesmu izlasi un raksta jaunas dziesmas nākamā gada albumam.
Grupa "Bet bet" gatavo jaunu albumu un uzstāsies "Bilžu" noslēguma koncertā

"Bildēs" grupa izpildīs arī dziesmu "Pieklauvē", kura radīta 1991.gadā un pirmo reizi izdota vinila platē "Mana mīļā meitene". Šo dziesmu grupa līdz šim nebija iekļāvusi savā aktuālajā koncertu repertuārā, taču, pateicoties tam, ka Ata Auzāna Daugavpils koris šo dziesmu iekļāva savā repertuārā, tā atkal atsākusi jaunu dzīvi un grupas klausītāji to arvien biežāk pieprasa un vēlas dzirdēt tās oriģinālo izpildījumu.

ikviena būs iespēja dziesmu oriģinālizpildījumā dzirdēt 16.oktobrī būs Rīgas Kongresu namā, kur norisināsies Bilžu 25. jubilejas noslēguma koncerts. Grupas "bet bet" uzstāšanās paredzēta 21.15. Nākamā lielākā grupas uzstāšanās paredzēta 3.decembrī Arēnā Rīga, pasākumā "Rokvakars Arēnā -90tie" .

Grupa šī gada plānos ir decembrī izdot jaunu savu labāko dziesmu izlasi. Pēdējā izlase "Nekad, nekad" tika izdota 1996.gadā un kopš tā laika ir ierakstīti un izdoti vēl pieci studijas albumi, kuros iekļauti tādi grupas hiti kā "Kāpēc man nav Mercedes", "Pēdējo reiz" , "Nakts", "Ceļš, kuru iet", "Zelta laiks", "Kaktuss", "Sāksim visu no jauna", "Nekādu problēmu" un Raimonda Paula dziesmas "Mēmā" jaunā versija, kura ir viena no pieprasītākajām dziesmām grupas repertuārā.

Bet jau nākamā gada pavasarī, sagaidot grupas divdesmito pastāvēšanas gadadienu, plānots jauns studijas albums.

Grupas sastāvā kopš tās dibināšanas 1991.gadā muzicē dziedātājs Zigfrīds Muktupāvels, bundzinieks Guntars Račs un ģitārists Uģis Tirzītis. 2006.gadā ilggadējo grupas basģitāristu Aivi Kalvānu grupā nomainīja Andris Alviķis.

Pavisam grupa izdevusi deviņus albumus, ar dziesmu "Vakara vējā" uzvarējusi leģendārajā "Mikrofona aptaujā" un nospēlēto koncertu skaits pārsniedzis jau sešus simtus. Grupa uzstājusies arī Somijā, Zviedrijā un Polijā, kur piedalījās leģendārajā Sopotas dziesmu festivālā kopā ar Chris Rea un īru ģimenes grupu The Corrs.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV