Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Valsts Akadēmiskais koris „Latvija" koncertēs P.Čaikovska koncertzālē Maskavā

Ieva Vītiņa, 29.10.2010. 09:54

Pēc sekmīgas G. Mālera 2. simfonijas atskaņojuma ar Hamburgas Filharmoniķiem un diriģenti Simonu Jangu Hamburgā, Valsts Akadēmiskais koris „Latvija" dodas uz Maskavu, kur 30. oktobrī ar solokoncertu uzstāsies vienā no prestižākajām Krievijas koncertzālēm – P. Čaikovska zālē.

Šim koncertam koris „Latvija" un Māris Sirmais ir sagatavojuši īpašu programmu, kurā atskaņos darbus no pasaules kora mūzikas zelta fondiem.

Māris Sirmais par repertuāra izvēli saka: „Martēna "Mesa dubultkorim" un Pulenka "Cilvēka seja" ir pasaules līmeņa mūzikas šedevri. Šo darbu "pacelšana" prasa lielu mūziķu meistarību un profesionalitāti. Abi opusi skaitāmi pie pasaules kora mūzikas zelta repertuāra. No latviešu komponistiem esam atlasījuši īpašas vērtības, kas sevi apliecinājušas Latvijas mūzikā un pasaulē. Ar katru no šiem skaņdarbiem kori "Latvija" un Māri Sirmo saista īpaša vēsture – Vasks un Ešenvalds .

Tormiss ir Igaunijas mūzikas goda zīme. Ar savu personību un paveikto kultūrā komponists sen jau pārkāpis Igaunijas robežas. "Dzelzs apvārdošanu" uzskatu par V. Tormisa daiļrades virsotni. Arvo Pērts savu darbu "Deer's Cry" ir veltījis korim 'Latvija". Koris bija šī darba pasaules pirmastkaņotāji Īrijā, Lutas Jaunās mūzikas biedrības rīkotajā festivālā "Baltic Voices in Ireland". Savukārt Sviridovs noteikti ir viens no krievu kormūzikas pīlāriem, pasaules mēroga vērtība. Mums ir liels prieks un gods Čaikovska koncertzālē atskaņot Sviridova mūziku."

Koncerts notiek pateicoties Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas kultūras ministriju sadarbības projektam.

Plašāka informācija par koncertu pieejama http://www.meloman.ru/?id=3066&full=Y

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV