Svētdiena, 02.Jūnijs 2024. » Vārdadienas svin: Lība, Emma;

Bigbendu festivālu noslēgs Magnusa Lindgrena koncerts „Batucada Jazz"

Anna Audere, 03.11.2010. 12:03

15. novembrī plkst. 19:00 Bigbendu festivāls izskanēs ar multinstrumentālista no Zviedrijas Magnusa Lindgrena koncertu „Batucada Jazz", kurā uzstāsies arī Kārļa Vanaga City Jazz Big Band. Šādā sastāvā mūzikas materiāls tiks izpildīts pirmo reizi. Tehnisku iemeslu dēļ koncerts notiks Melngalvju nama Svētku zālē.
Bigbendu festivālu noslēgs Magnusa Lindgrena koncerts „Batucada Jazz"

Koncertprogrammā „Batucada Jazz" ir jūtama spēcīga Sambas orķestru ietekme, jo pirms pāris gadiem kādu laiku pavadījis Brazīlijā, rakstot mūziku un spēlējot kopā ar izciliem Dienvidamerikas mūziķiem. Sambas orķestru mēģinājumi, kuri notiek visa gada garumā, gatavojoties centrālajam Brazīlijas notikumam - Brazīlijas karnevālam, kalpoja par iedvesmu jaunam projektam. Šī radošā ceļojuma iespaidā tika uzrakstīti 12 jauni skaņdarbi jaunajam albumam ar nosaukumu „Batucada Jazz", kurš tika izdots 2009.gada pavasarī.

Zviedru multinstrumentālists - saksofonists, flautists, klarnetists, taustiņinstrumentālists, Grammy balvas īpašnieks Magnuss Lindgrens ar lieliem panākumiem kopā ar savu kvartetu sniedz koncertus ne tikai Zviedrijā, bet visā Eiropā. Viens no Magnusa Lindgrena faniem, Montrē džeza festivāla dibinātājs Klauds Nobs, bijis tik spēcīgi mūziķa spēles iespaidots, ka personīgi uzaicināja viņu spēlēt šajā prestižajā festivālā Šveicē. Mūziķis ieskaņojis trīs mūzikas albumus, kuri saņēmuši izcilas atsauksmes un prestižas balvas. Magnuss Lindgrens ir pieprasīts arī kā komponists un aranžētājs. Viņš ir bijis mūzikas autors Nobela prēmijas pasniegšanas ceremonijai.

Ar trim pašmāju un ārzemju mūziķu koncertiem 23. un 27. oktobrī, kā arī 15.novembrī izskan pirmais Bigbendu festivāls Rīgā, kura mērķis ir iepazīstināt sabiedrību ar laikmetīgo bigbenda mūziku.

Koncertu organizē „Life event" sadarbībā ar „City Jazz Big Band", Rīgas pilsētas izstāžu zāle „Rīgas mākslas telpa", SIA „Rīgas nami".

Biļetes uz koncertiem jau iepriekšpārdošanā izstāžu zāles „Rīgas mākslas telpa" un „Biļešu serviss" kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv Pasākuma dienā biļetes būs nopērkamas arī Melngalvju nama kasē.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV