Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Kārļa Vanaga City Jazz Big Band koncertā uzstāsies Arnis Mednis

Anna Audere, 15.10.2010. 12:43

23. oktobrī plkst. 18:00 Rīgas mākslas telpā Bigbendu festivāla ietvaros notiks Kārļa Vanaga City Jazz Big Band koncerts, kurā kā īpašais viesis uzstāsies Arnis Mednis. Koncertā būs dzirdama City Jazz Big Band jaunākā koncertprogramma „Contemporary Big Band".

Diemžēl Jānis Stībelis dalību City Jazz Big Band koncertā ir atcēlis, līdz ar to uzstāsies Arnis Mednis, kurš kopā ar bigbendu izpildīs vairākus džeza mūzikas standartus.

Kārļa Vanaga City Jazz Big Band koncertprogrammā „Contemporary Big Band" ir iekļauti izcilāko bigbendu komponistu un aranžētāju darbi no 60-to gadu beigām līdz mūsdienām. Koncertā varēs dzirdēt Bret Zvacek, Thad Jones, Bob Mintzer, Chick Corea, Mats Holmquist un Ritvara Garozas mūziku.

Koncertu ar nelielu programmu iesildīs jauniešu bigbends "City Jazz Youth Band".

„City Jazz Big Band" sastāvs: Kārlis Vanags (mākslinieciskais vadītājs); Renārs Lācis (alta, soprāna saksofons, flauta, klarnete); Inga Meijere (alta, soprāna saksofons, flauta); Gints Pabērzs (tenora, soprāna saksofons); Māris Jēkabsons (tenora saksofons, flauta); Ivo Cielavs (baritona saksofons, klarnete); Normunds Katajs Paeglis (trompete); Ainārs Bāliņš (trompete); Guntis Supe (trompete); Maija Lāce (trompete); Jānis Šīmanis (trompete); Armands Bāliņš (trombons); Laura Rozenberga (trombons); Artis Greckis (trombons); Andis Karelis (trombons); Ritvars Garoza (taustiņinstrumenti, komponists, aranžētājs); Mārcis Auziņš (ģitāra); Jānis Rubiks (bass); Rūdolfs Dankfelds (sitamie instrumenti); Tiago Loei (perkusijas)

Pianists un komponists Kārlis Lācis par City Jazz Big Band izsakās: "Kolektīvs ir saspēlējies un apzināti iestudē tādus džeza mūzikas paraugus, kuri ir ļoti komplicēti un tehniski sarežģīti, un tikai retais uzdrīkstētos tos spēlēt. Bet City Jazz Big Band šos skaņdarbus ir izstrādājuši līdz sīkākai niansei un rezultāts patiešām pārsteidz."

No 23. oktobra līdz 15.novembrim Rīgas pilsētas izstāžu zālē „Rīgas mākslas telpa" noritēs Bigbendu festivāls, kura ietvaros 3 koncertos uzstāsies pašmāju un ārzemju džeza mūzikas zvaigznes.

23.10. plkst. 18.00 - Kārļa Vanaga City Jazz Big Band un Arnis Mednis (iesildīs City Jazz Youth Band)

27.10. plkst. 19.00 - Bigbends no Zviedrijas "Mats Holmquist Stora Stygga" (iesildīs City Jazz Youth Band)

15.11. plkst. 19.00 - Magnus Lindgren "Batucada Jazz" kopā ar City Jazz Big Band

Koncertus organizē „Life event" sadarbībā ar „City Jazz Big Band", Rīgas pilsētas izstāžu zāle „Rīgas mākslas telpa", SIA „Rīgas nami".

Biļetes uz koncertiem jau iepriekšpārdošanā izstāžu zāles „Rīgas mākslas telpa" un „Biļešu serviss" kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv. Koncerta City Jazz Big Band biļešu cena Ls 5.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV