Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

Sākas ierakstu iesniegšana Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvai

Līga Markova, 09.11.2010. 09:23

Nākošā gada 22. februārī Latvijas mūzikas ierakstu izdevēji, producenti, izplatītāji un mūziķi svinēs jau 15 gadus, kopš Latvijā tiek pasniegtas balvas par gada veiksmīgākajiem mūzikas ierakstiem. Š.g. novembrī un decembrī Latvijas skaņu ierakstu producentu, izdevēju un izplatītāju apvienība LaMPA aicina mūzikas izdevniecības un neatkarīgos producentus reģistrēt ierakstus dalībai "Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvā 2010".
Sākas ierakstu iesniegšana Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvai

Ierakstu iesniegšana turpināsies līdz 2010. gada 7. decembrim (ieskaitot). Neatkarīgajiem producentiem, iesniedzot darbus, jāiemaksā reģistrācijas maksa Ls 15 apmērā par katru iesniegto ierakstu katrā nominācijā. Iesniedzamo albuma kopiju skaits – 22 gb. Jau otro gadu ierakstus varēs iesniegt arī elektroniski, tos augšupielādējot uz ftp servera. Jāpiebilst gan, ka elektronisko versiju skaņas kvalitāte atšķiras, turklāt tām nebūs iespējams nopelnīt papildus punktus par albuma noformējumu.

Darbus šogad var iesniegt šādās nominācijās:
1.Labākais roka albums
2.Labākais pop albums
3.Labākais deju mūzikas albums vai dziesma
4.Labākais hiphop albums
5.Labākais šlāgermūzikas albums
6.Labākais kantrī mūzikas albums
7.Labākais alternatīvās mūzikas albums
8.Labākais tautas mūzikas albums
9.Labākais akadēmiskās mūzikas albums
10.Labākais instrumentālās, filmu vai teātra mūzikas albums
11.Labākais mūzikas albums bērniem
12.Labākais mūzikas video klips
13.Labākais koncertieraksts video
14.Labākā debija (mākslinieka pirmais publicētais ieraksts)
15.Labākā dziesma (visi žanri)

Saskaņā ar Gada balvas 2010 nolikumu, gadījumā, ja nominācijā tiek iesniegts mazāk par 3 ierakstiem, tā tiek slēgta līdz nākamajam gadam, vai, ja tas iespējams, tiek apvienota ar citu līdzīga žanra nomināciju.

Kā katru gadu, paralēli augstāk minētajām nominācijām, tiks pasniegta arī jau tradicionālā balva par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā, kā arī, apkopojot Latvijas Izpildītāju un Producentu apvienības (LaIPA) apkopotos datus, tiks noteikts radiostacijās visatskaņotākais un tātad, arī gada visklausītākais ieraksts.

Nominācijas arī šogad vērtēs neatkarīga vērtēšanas komisija, kurā piedalīties ir aicināti vairāk nekā 50 mūzikas žurnālisti, kritiķi, radio un TV darbinieki, mūziķi, skaņu režisori un citi ar mūziku saistīti cilvēki, kuri savu viedokli par ierakstiem, kas papildinājuši Latvijas mūzikas tirgu 2010. gadā, izteiks aizklāti balsojot. Žūrijas sastāvs tiks publicēts mājas lapā www.gadabalva.lv

Balvas pasniegšanas ceremonija notiks 2011.gada 22.februārī Latvijas Nacionālajā teātrī.

Aicinām visus producentus reģistrēties dalībai un laicīgi iesniegt visus darbus, kas izdoti līdz 2010. gada 6.decembim (ieskaitot).

Gada Balva 2010 nolikums u.c. informācija publicēta pasākuma mājas lapā www.gadabalva.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV