Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Valsts Akadēmiskais koris „Latvija" debitēs Ņujorkā

Ieva Vītiņa, 10.11.2010. 11:05

Valsts Akadēmiskais koris „Latvija" 10. novembrī dodas uz Ņujorku, kur debitēs jaunajā Linkolna Centra festivālā White Light Festival ar trīs koncertiem.
Valsts Akadēmiskais koris „Latvija" debitēs Ņujorkā

Pirmais koncerts Late Night Elegy notiks 12. novembrī Stenlija Kaplana namā. Šajā kora solokoncertā diriģenta Tenu Kaljustes vadībā tiks atskaņota F. Martēna „Mesa dubultkorim", A. Pērta „Dopo la Vittoria" un V. Tormisa leģendārā muzikālā teika „Dzelzs apvārdošana".

13. novembrī Alises Tallijas zālē iecerēts koncerts ar nosaukumu Baltic Dreams, un šīs programmas centrā ir A. Pērta un J.S. Baha mūzika. Kā norāda projekta autori: „Baha mūzika ir radīta pirms 300 gadiem, taču arī mūsdienās tā ir tikpat aktuāla, it kā būtu tapusi šodien. Pērta darbi ir jauni, taču ir sajūta, ka tie būtu pastāvējuši vienmēr. Šo divu mūzikas dižgaru opusi ir savienoti vienā, pārlaicīgā programmā". Koris „Latvija" muzicēs kopā ar Sv. Lūkasa orķestri diriģenta Tenu Kaljustes vadībā.

15.novembrī Sv. Apustuļa Pāvila baznīcā notiks īpašs koncertprojekts ar nosaukumu „Credo", kurā apvienojušies leģendārās islandiešu postroka grupas „Sigur Ros" mūziķi, Latvija labi zināmais Hiljarda ansamblis, Wordless Music Orchestra un Valsts Akadēmiskais koris „Latvija". Programmā iekļauti Sigur Ros taustiņinstrumentālista Kjarta Sveinsona, solista Jonsi un viņa partnera Aleksa Somersa darbi (gan no albuma Rice Boy Sleeps, gan pirmatskaņojumi). Šis koncerts ir jauns solis kora radošajā darbībā un žanru sintēzē. Grupa Sigur Ros ir labi pazīstama arī Latvijas mūzikas gardēžiem un pirms vairākiem gadiem sniedza koncertu Arēnā „Rīga".

Plašāka informācija par kora „Latvija" koncertiem Ņujorkā un festivālu White Light Festival ir pieejama mājas lapā www.whitelightfestival.org

Foto: Gerda Buša

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV