Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

Vēl tikai divas nedēļas tiks pieņemti ieraksti, lai noteiktu labākos mūzikā 2010. gadā

Līga Markova, 22.11.2010. 17:20

Latvijas mūzikas ierakstu izdevēju, producentu un izplatītāju apvienība LaMPA atgādina, ka vēl tikai līdz 7. decembrim turpināsies ierakstu iesniegšana Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvai 2010. Visas mūzikas izdevniecības un neatkarīgie producenti tiek aicināti iesniegt šajā gadā izdotos mūzikas ierakstus vērtēšanai kādā no 15 nominācijām, ierodoties LaMPAs birojā Sēlpils ielā 2c personīgi vai izmantojot interneta starpniecību.
Vēl tikai divas nedēļas tiks pieņemti ieraksti, lai noteiktu labākos mūzikā 2010. gadā

Darbi šogad tiek pieņemti šādās nominācijās:

1.Labākais roka albums
2.Labākais pop albums
3.Labākais deju mūzikas albums vai dziesma
4.Labākais hiphop albums
5.Labākais šlāgermūzikas albums
6.Labākais kantrī mūzikas albums
7.Labākais alternatīvās mūzikas albums
8.Labākais tautas mūzikas albums
9.Labākais akadēmiskās mūzikas albums
10.Labākais instrumentālās, filmu vai teātra mūzikas albums
11.Labākais mūzikas albums bērniem
12.Labākais mūzikas video klips
13.Labākais koncertieraksts video
14.Labākā debija (mākslinieka pirmais publicētais ieraksts)
15.Labākā dziesma (visi žanri)

Neatkarīgajiem producentiem, reģistrējot mūzikas ierakstus vērtēšanai, jāiesniedz 22 albuma kopijas katrā nominācijā, kā arī jāiemaksā Gada Balvas 2010 nolikumā noteiktā reģistrācijas maksa - Ls 15 par katru iesniegto ierakstu katrā nominācijā. Jāpiebilst, ka reģistrācijas maksa sākot no 2009. gada ir ievērojami samazināta, lai dalība pasākumā būtu iespējama ne tikai lielajām ierakstu kompānijām, turklāt, ja izdevējam nav iespējas nodrošināt nepieciešamo albumu kopiju skaitu, ierakstus var iesniegt arī elektroniski, tos augšupielādējot uz ftp servera.

Saskaņā ar nolikumu, ja kādā no nominācijām tiek iesniegts mazāk par 3 ierakstiem, tā tiek slēgta līdz nākamajam gadam, vai, ja tas iespējams, apvienota ar citu līdzīga žanra nomināciju.

Kā katru gadu, paralēli augstāk minētajām nominācijām, tiks pasniegta arī jau tradicionālā balva par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā, kā arī, apkopojot Latvijas Izpildītāju un Producentu apvienības (LaIPA) apkopotos datus, noteikts radiostacijās visatskaņotākais un tātad, arī gada visklausītākais ieraksts.

Iesniegtos ierakstus, kā katru gadu, vērtēs īpaši šim notikumam izveidota neatkarīga žūrija, kuras sastāvā aicināti mūzikas profesionāļi, žurnālisti, skaņu režisori un citi ar izklaidi un šovbiznesu saistīti cilvēki. Rezultātus arī šogad apkopos auditorkompānija BDO un laureāti tiks apbalvoti Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas ceremonijā 2011.gada 22.februārī Latvijas Nacionālajā teātrī.

Sīkāka informācija atrodama gada balvas mājas lapā www.gadabalva.lv. Aicinām visus producentus laicīgi reģistrēties dalībai un iesniegt vērtēšanai darbus, kas izdoti līdz 2010. gada 6. decembrim (ieskaitot).

Latvijas skaņu ierakstu producentu, izdevēju un izplatītāju apvienība (LaMPA)
Sēlpils iela 2c, Rīga, LV - 1007
Tālr: 67 459911

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV