Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

"Take 6": "Galvenais - atrast svētku sajūtu sevī!"

Aiga Leitholde, 29.11.2010. 17:32

Otrdien, 30. novembrī, uz Kongresu nama skatuves koncertu sniegs a capella stilā dziedošā grupa „Take 6", mūsdienu ritmblūza skatuves pārstāvji. Rīgā grupa izpildīs ne vien savu jaunāko - Ziemassvētku albumu „The Most Wonderful Time of The Year", bet arī kritiķu atzinīgi novērtētas un klausītājiem labi zināmas dziesmas. Ar „Take 6" koncertu festivāls „Rīgas Ritmi" atzīmē savu 10 gadu jubileju. Pirms koncerta īsā sarunā iesaistījās "Take 6" dalībnieks Claud McKnight III.
"Take 6": "Galvenais - atrast svētku sajūtu sevī!"

Jūsu jaunākais albums ir Ziemassvētku dziesmu albums. Kādi ir jūsu ieteikumi cilvēkiem, kas apalvo, ka ir pazaudējuši Ziemassvētku sajūtu?

Mans ieteikums būtu atrast pašam savu Ziemassvētku sajūtu. Man Ziemassvētki saistās ar Jēzu Kristu, viņa mīlestību mums un mūsu spēju to dalīt ar apkārtējo pasauli.

Kura ir jūsu mīļākā Ziemassvētku dziesma? Kāpēc tāda izvēle?

Mana mīļākā Ziemassvētku dziesma ir "It Came Upon a Midnight Clear", jo tai piemīt visskaistākā melodija.

Laika gaitā daudzi mūzikas žanri ir piedzīvojuši transformācijas, kā ir izmainījies gospelis? Kādi ir radošākie jaunpienācēji?

Gospelis turpina savu transformāciju kā jebkurš cits mūzikas žanrs. Pamata doma paliek nemainīga un ir saprotama. Kopā ar žanra izmaiņām transformējās stili, kuros mākslinieki ieliek paši savu izjūtu un radošos elementus. Šie elementi nāk no dzirdētā, no apkārtējās vides un audzināšanas. Gospeļa mūziku šobrīd pārstāv daudzi jaunu izpildītāju, ka es tik tikko spēju izsekot, kurš uz skatuves ir jaunais.

Gospeļa saknes ir meklējamas Amerikā. Vai amerikāņi uz gospeļa dziesmām reaģē citādāk nekā eiropieši?

Nezinu, vai uz mūziku ir savādāka reakcijas. Iespējams, traucēklis ir valodas barjera, kura neļauj klausītājam pilnībā tekstuāli izprast dziesmu. Kad klausītājs ir uztvēris dziesmas garu, es redzu līdzīgu reakciju neskatoties no kontinenta, kurā mēs tajā brīdī uzstājamies.

Jūsu balss ir dārgs instruments, tāpēc pieņemu, ka jums ir stingrs dienas plāns. Vai varat kaut ko par to pastāstīt?

Svarīgāka lieta mūsu instrumentiem ir kārtīga atpūta, kurai nevar būt nekāda aizvietotāja!

Vai dziesma var izmainīt pasauli?

Dziesma noteikti var izmainīt pasauli. Ja uzrakstītais dziļi ietekmē cilvēku sajūtas vai vajadzības, tad izmaiņas notiek!

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV