Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

„Rocabilly” nedēļas nogalē skanēs metāls un eksperimentāls roks

Aiga Leitholde, 06.12.2010. 20:17

Piektdien, 10.decembrī, pulksten 21 bārā „Rocabilly” (Baznīcas ielā 33) uzstāsies grupas „Swarky” , bet sestdien, 11.decembrī, -  „Black Apple Market”.
„Rocabilly” nedēļas nogalē skanēs metāls un eksperimentāls roks

Grupas „Swarky" pirmsākumi ir meklējami 2008. gadā. Sākotnēji mūziķi bija iecerējuši spēlēt skaļu un smagu instrumentālo mūziku, taču liktenīgi aiz sienas iedziedājās nākamais „Swarky" vokālists Marģers, kas tobrīd mēģināja ar savu otro grupu. Noformējoties gala sastāvam, „Swarky" par sevi saka: „Tagad esam četri cilvēki, kas spēlē, varbūt ne to pašu sarežģītāko, bet tomēr pozitīvi lādētu metal mūziku."

Grupas „Black Apple Market" mūzika ir ninasēm bagāta džeza un rokmūzikas sintēze. Puse no grupas ir Rīgas Doma Kora skolas džeza nodaļas audzēkņi, ko var uzskatīt par kvalitātes garantiju. Lai gan pati grupa, radot mūziku un to izpildot, atbrīvojas no zināšanu iedotajiem rāmjiem, ļaujoties idejas plūdumam un improvizācijai. „Salikti takstmēri, rokmūzikai neraksturīgas dziesmu formas, orģinālas melodijas un kompozīcijas laikam mūs ieliktu pie eksperimentāla mūzikas paveida, taču tikpat labi mēs varam skanēt vienkārši, jauki un pūkaini." – tā sevi raksturo „Black Apple Market".

Ieeja koncertos ir bez maksas.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV