Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Valsts Akadēmiskais koris „Latvija" gadu sāk Eiropas Kultūras galvaspilsētā 2011 – Tallinā

Ieva Vītiņa, 07.01.2011. 12:06

Valsts Akadēmiskais koris „Latvija" jauno gadu uzsāks ar koncertu Tallinā. Koris „Latvija" šodien dodas uz Tallinu, lai ar solokoncertu rīt uzstātos Nigulistes baznīcā.
Valsts Akadēmiskais koris „Latvija" gadu sāk Eiropas Kultūras galvaspilsētā 2011 – Tallinā

2011. gadā Tallina ir Eiropas Kultūras galvaspilstēta, un visa gada garumā piedāvās pilsētas viesiem plašu un daudzpusīgu kultūras programmu. Dāvida Oistrakha festivāls ir viens no šiem kultūras notikumiem, kas iekļautas Tallinas lielajā svētku programmā.

Koncertā Valsts Akadēmiskais koris „Latvija" Māra Sirmā vadībā atskaņos latviešu un igauņu komponistu mūziku. Būs dzirdami Vaska, Pērta, Ešenvalda, Grigorjevas, Korvitsa, Tormisa u.c. komponistu darbus. Čella solopartiju atskaņos Allars Kāsiks (Igaunija).

Šis koncerts ir arī kārtējā aktiviāte, kas notiek starptautiskā projekta EUNECBAS ietvaros, ko koris „Latvija" organizē sadarbībā ar Dāvida Oistrakha festivālu un Austrumhelsinku mūzikas institūtu. Šis projekts norisinās Centrālbaltijas reģiona attīstības programmas INTERREG IV A 2007-2013 ietvaros. Līdz šim jau klausītāji Latvijā ir varējuši baudīt virkni kvalitatīvu koncertu, turklāt bez ieejas maksas.

Šī projekta ietvaros koris ir sagatavojis dāvanu Latvijas klausītājiem martā – Rīgā ar diviem bezmaksas koncertiem viesosies Helsinku Filharmoniķi Jona Storgarda vadībā un Kymi Sinfonietta (Somija). Sīkāka informācija par koncertiem sekos jau tuvākajā laikā.

Plašāka informācija par Dāvida Oistrakha un Tallinas 2011 kultūras notikumu programmu pieejama www.tallinn2011.ee

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV