Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Paziņotas „Gada labākās dziesmas" nominantes

Agrita Bikaviņa, 26.01.2011. 11:55

20.janvārī tirdzniecības parkā Alfa tika atklātas tās dziesmas, kuras Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas žūrija atzinusi par labākajām 2010.gadā. Piecas veiksmīgākās pretendē uz balvu nominācijā, savukārt visas desmit piedalās Alfas organizētajā tautas balsojumā par labāko dziesmu. Tirdzniecības parka apmeklētājiem ir iespēja nodot balsi par savuprāt vislabāko dziesmu, kas arī tiks īpaši apbalvota „Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvas" ceremonijā – koncertā 22.feruārī Latvijas Nacionālajā teātrī.
Paziņotas „Gada labākās dziesmas" nominantes

Galerijas:

Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas nominācijā „Gada labākā dziesma" iekļuvuši sekojoši skaņdarbi:

Instrumenti "Zemeslodes"
Prāta Vētra "Gara Diena"
Lauris Reiniks "Es skrienu"
Gustavo, pied.Čižiks "Kur mana galodiņa"
Kaža "Tici vai nē"

20. janvārī gada dziesmai nominētie mūziķi pulcējās pie t/p Alfa informācijas centra, kur tie ne tikai oficiāli atklāja tautas balsojumu, mielojās ar gardu picu no picērijas „Čili pica" un satikās ar saviem faniem, bet arī piedalījās īpašā Alfas un Ziedot.lv Kioska dāvanu – rotaļlietu izgatavošanā. Pasākums izvērtās par īstu rokdarbu pulciņu, kurā mūziķi darināja dažnedāžādākos personāžus, katram radot arī savu vārdu un dzīvesstāstu. Izgatavotās lellītes varēs iegādāties Ziedot.lv interneta mājas lapā un visi iegūtie līdzekļi tiks ziedoti labdarībai.

Intriga par to, vai tautas viedoklis sakritīs ar žūrijas balsojumu tiek uzturēta jau trešo gadu. Kā atzīst T/p Alfa vadītājs Zigmunds Vīķis: "Tautas balsojums lieliski demonstrē sabiedrības viedokli par to, kura dziesma tautas acīs ir pelnījusi gada labākās dziesmas titulu. Balsojumā var piedalīties tikai uz vietas Alfā, tas nenotiek internetā un skaitļi ir pārsteidzoši, kas liecina par to, ka sabiedrībai ir svarīgi izteikt savu viedokli. Piemēram, 2008.gadā balsojumā piedalījās vairāk kā 132 000 Alfas pircēji par labāko ar 36 006 balsīm atzīstot dziesmu, ko arī žūrija izvirzīja kā labāko - „Prāta vētras" „Ja tikai uz mani tu paskatītos." Taču 2009.gadā žūrijas un tautas viedokļi atšķīrās – kamēr žūrija par labāko atzina gada debitantu grupas „Instrumenti" izpildīto "Apēst tevi", tauta lēma citādi un pie balvas Ls 500 vērtībā tika Aisha par dziesmu „Lelle"".

„T/p Alfa apmeklētājiem bez Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas labākajai dziesmai nominētā piecinieka ir iespēja nobalsot arī par kādu no šīm dziesmām:

Aisha "What For?"
Jānis Stībelis "Pozitīvs"
Musiqq "No 10 - 10"
Astro'n'out "Kā luksofors"
Roberts Lejasmeijers & Candy "Rīts ir tālu vēl"

Balsošana t/p Alfa ilgs līdz pat 20.februārim. Par katru pirkumu virs 1 Ls jebkurā Alfas veikalā pircējs saņems 1 žetonu, kas jāiemet balsošanas stendā. Alfā ir izvietoti 2 balsošanas stendi - viens pie informācijas centra un otrs pie lielveikala RIMI kasēm. Pie stendiem ir iespēja noklausīties dziesmu fragmentus un noskatīties arī video. Balsot drīkst neierobežotu reižu skaitu.

Latvijas Mūzikas ierastu Gada balvas ceremonija – koncerts notiks 22.februārī, Latvijas Nacionālajā teātrī. Mūziķi tiks apbalvoti 16 nominācijās, no kurām viena – labākais radio hits būs zināma februāra sākumā, kad tiks apkopotas visu radiostaciju sagatavotās atskaites par atskaņotajiem skaņdarbiem 2010.gadā. Apkopojumu veic Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas partneri – biedrība „Laipa".

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV