Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Joku koncerts ar Zani Daudziņu, Amber, Normundu Rutuli un pūtējiem

Ilze Miķelsone, 24.03.2011. 14:19

1. aprīlī plkst. 19.00 Lielajā Ģildē notiks Joku koncerts, kurā uzstāsies Profesionālais pūtēju orķestris „Rīga", solisti Aija Vītoliņa (Amber), Marts Kristiāns Kalniņš, Normunds Rutulis, piedalīsies aktrise Zane Daudziņa un Pavasara vīru koris. Diriģenti Raitis Ašmanis, Andris Vecumnieks un Valdis Butāns.
Joku koncerts ar Zani Daudziņu, Amber, Normundu Rutuli un pūtējiem

Koncertā netiks izmantotas nopietnas un sarežģītas partitūras – skanēs mūzika labam garastāvoklim, kas aicinās publiku aizmirst par ikdienas rūpēm. Koncertu aizsāks diriģenta Raita Ašmaņa izvēlētie skaņdarbi, kuros mūsdienu komponisti ir centušies paspilgtināt Džakomo Rosīni mūzikas komiskos tēlus. Programmā arī slavenais Rosīni „Kaķu duets", kurā pirmo reizi sadziedāsies Amber un Marts Kristiāns Kalniņš; tam līdzās – Volta Disneja multfilmu tēmas orķestra skanējumā. Būs humora pilni Līroja Andersona un Keba Keloveja skaņdarbi un parodija par dažādiem popmūzikas stiliem Amber izpildītā dziesmā "Oh, When the Saints". Diriģents Andris Vecumnieks cels gaismā nezināma laikmeta aizmirsta komponista P.D.Q. Baha "Serenādi šausmīgi daudz vējiem un sitaminstrumentiem" (Grand Serenade for an Awful lot of Winds and Percussion). Neiztiksim arī bez Raimonda Paula popūrija „Rūdolfa smaids" ar melodijām no izrādes „Īsa pamācība mīlēšanā". Koncerta nagla būs Pavasara vīru kora uzstāšanās ar latviešu pikantākajām un populārākajām vīru dziesmām. Par smaidiem klausītāju sejās rūpēsies koncerta vadītāji Zane Daudziņa un Normunds Rutulis.

Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties „Biļešu paradīzes" kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv. Biļetes cena no Ls 3 līdz Ls 7. „Biļešu paradīzes" kasēs, uzrādot apliecību, pieejamas atlaides pensionāriem un studentiem.

Joku koncerts notiks Pavasara festivāla "Windstream" ietvaros. Ar devīzi "Mosties un atceries, dzirdi un baudi!" festivāls "Windstream" risinās jau otro reizi – no 20. marta līdz 25. aprīlim dažādās Rīgas koncertzālēs.

Pavasara festivālu "Windstream" atbalsta Rīgas dome, Valsts Kultūrkapitāla fonds, Koncertorganizācija „Ave Sol", Rīgas Sv. Pētera baznīca, „J. Vītiņš un kompanjoni", fotoklubs „SIENA", „MasterFoto", „GG Audio", „ULMA".

Informatīvie atbalstītāji „Baltic Outlook", „Riga This Week", „Easyget.lv" un „Draugiem.lv".

Publicitātes fofo, Amber

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV