Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

"Led Zeppelin" dvēsele Roberts Plānts un "Band Of Joy" uzstāsies Lietuvā

Gints Putniņš, 06.04.2011. 09:12

25. jūlijā uz teiksmaino Traķu pili tiek aicināti visi rokmūzikas cienītāji, jo šajā unikālajā vēsturiskajā vietā notiks vienīgais leģendārā Roberta Plānta koncerts Baltijas valstīs.
"Led Zeppelin" dvēsele Roberts Plānts un "Band Of Joy" uzstāsies Lietuvā

Viens no ietekmīgākajiem pasaules preses izdevumiem "The New York Times" viņu nodēvējis par dzīvu leģendu un "Led Zeppelin" sirdi. Žurnāla "Classic Rock" sagatavotajā visu laiku labāko vokālistu topā, Roberts Plānts ierindots prestižajā 3.vietā, atpaliekot vienīgi no Bona Skota ("AC/DC") un Fredija Merkūrija ("Queen").

1968.gadā nodibinātā britu grupa "Led Zeppelin" kļuva par vienu no visveiksmīgākajiem, novatoriskākajiem un ietekmīgākajiem projektiem rokmūzikas vēsturē. Izveidojot tikai sev raksturīgu skanējumu – smags ģitāras draivs apvienojumā ar spalgu vokālu –, "Led Zeppelin" kļuva par vienu no vadošajām hārdroka grupām un lielā mērā noteica smagā metāla dzimšanu.

Kopējais visā pasaulē pārdoto albumu kopiju skaits pārsniedz 300 miljonus, un daudzi no tiem atradās Billboard 200 pašā virsotnē. Īpaši veiksmīgs izrādījās albums "Led Zeppelin IV" (1971), kurā atrodami tādi hīti kā "Stairway to Heaven", "Black Dog", "The Battle of Evermore" un citi. "Led Zeppelin IV" kļuvis par visu laiku pārdotāko smagā roka albumu, un "Stairway to Heaven" vēl aizvien tiek uzskatīta par vienu no izcilākajām rokmūzikas dziesmām.

Diemžēl par sāpīgu sarūgtinājumu neskaitāmiem "Led Zeppelin" faniem, grupa 1980.gadā paziņoja par izjukšanu, un tās dalībnieki uzsāka solokarjeras.

Īpaši veiksmīga izrādījās Roberta Plānta solokarjera. Kopš 1982.gada līdz šodienai viņš izdevis 9 studijas albumus (pēdējais "Band of Joy" 2010.gadā), no kuriem vairāki ieguvuši zelta vai pat platīna statusu. Jaunā koncertprogramma, ar kuru Roberts Plānts uzstāsies Traķos, sevī ietvers izcilā dziedātāja radošo sasniegumu retrospektīvu - no viņa pašiem agrīnajiem projektiem līdz pat jaunākajam albumam. Koncertā būs arī projekta "Page/Plant" kompozīcijas un, protams, nemirstīgā klasiska - dziesmas no leģendārās "Led Zeppelin" albumiem.

Vienīgais Roberta Plānta koncerts Baltijas valstīs notiks 25.jūlijā Traķu pilī (Lietuva).

Biļetes no 6. aprīļa pārdošanā arī Latvijā www.bilesuserviss.lv tīklā. To cena Ls 28.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV