Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Zināmi LU jauno mūzikas grupu konkursa 1.kārtas uzvarētāji

Latvijas Universitātes Preses centrs, 06.05.2011. 16:58

2011.gada Latvijas Universitātes jauno mūzikas grupu konkursam kopumā bija pieteikusies 21 grupa. Žūrija 2.kārtai izvirzījusi sešas labākās mūziķu apvienības, kas 12.maijā plkst. 18.30 uzstāsies klubā "Nabaklab" (Z.A.Meirovica bulv. 12, Rīgā).
Zināmi LU jauno mūzikas grupu konkursa 1.kārtas uzvarētāji

Pirmās kārtas uzvarētāji: „Starmetis" (Medicīnas fakultāte), „Vārds vietā" (Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāte, Fizikas un matemātikas fakultāte), „MonkeyRocks" (Sociālo zinātņu fakultāte), „Inlay" (Humanitāro zinātņu fakultāte, Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāte), „Lie Lie Sister" (Vēstures un filozofijas fakultāte, Sociālo zinātņu fakultāte un Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāte) un „Vecpilsētas dziedātāji" (Humanitāro zinātņu fakultāte, Bioloģijas fakultāte un Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāte).

Konkursā drīkstēja piedalīties tikai tās grupas, kurās vismaz viens dalībnieks ir Latvijas Universitātes students un kuras nav noslēgušas līgumus ar mūzikas ierakstu kompānijām un nav izdevušas oficiālus albumus. Šogad konkursā pārstāvētas bija gandrīz visas LU fakultātes. Visvairāk konkursā pieteiktajās mūziķu grupās pārstāvēti Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes, Sociālo zinātņu fakultātes un Datorikas fakultātes studenti.

Konkursa 2.kārta 12.maijā sāksies plkst. 18.30, un rezultātu paziņošana notiks ap plkst. 22.00. Žūrija noteiks trīs labākās grupas, piešķirot pirmo, otro un trešo vietu. Konkursa vērtēšanas kritēriji — izpildījums, ideju novitāte un oriģinalitāte, skatuves tēls u.tml.

Vakara noslēgumā uzstāsies īpašie viesi no Krievijas SURTSEY SOUNDS (postrock); dejas nodrošinās Latvijas Universitātes radio NABA dīdžeji.

Pirmo trīs vietu ieguvēji saņems atzinības rakstus un balvas, pirmās vietas ieguvējam papildus tiks piešķirts ieraksta laiks studijā un iespēja uzstāties Jauno studentu svētkos „Aristotelis 2011" š.g. 4.septembrī.

Konkursam bija iespēja pieteikties līdz 4.maijam, aizpildot konkursa pieteikuma veidlapu un iesūtot audio ierakstu Mp3 formātā ar trīs oriģināldziesmām.

Konkursu organizē LU Studentu padome, Latvijas Universitātes radio NABA (FM 93,1) un LU Preses centrs sadarbībā ar O!Karte. Konkursa 2.kārta notiek Latvijas Universitātes prezentācijas pasākuma „LU Māja" ietvaros.

Konkursa rezultāti atrodami Latvijas Universitātes portālā www.lu.lv/jmk. Līdz 12.maija plkst. 12.00 LU portālā arī klausītāji var novērtēt konkursa 2.kārtai izvirzītās 6 grupas un nobalsot par sev tīkamāko. Lielāko balsu skaitu saņēmusī grupa 12.maija vakarā saņems īpašo balvu.

Publicitātes foto, „Lie Lie Sister"

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV