Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Šonedēļ Rīgā koncertēs "Swans" un Džeimss Blekšovs

Viestarts Gailītis, 09.05.2011. 11:36

Piektdien, 13.maijā, Rīgā uzstāsies viena no ietekmīgākajām grupām alternatīvās mūzikas vēsturē - Ņujorkas rokgrupa "Swans". Koncerta īpašais viesis būs folkroka virtuozs Džeimss Blekšovs. Iepriekšpārdošanā biļetes pieejamas par samazinātu cenu.
Šonedēļ Rīgā koncertēs "Swans" un Džeimss Blekšovs

Daudzi šodienas klausītāji ir par jaunu, lai atcerētos "Swans" skandalozo uznākšanu 1982.gadā, taču mūsdienu neatkarīgā mūzika daudzos gadījumos izklausītos savādāk, ja nebūtu bijuši "Swans". Ne velti "Swans" pirmie atkalapvienošanās koncerti Monreālā un Ņujorkā pērnajā rudenī izskatījās kā mūziķu pikniks, pulcējot tādu grupu kā "Godspeed You! Black Emperor", "Dirty Projectors", "The Battles", "Liars" un "Akron/Family" dalībniekus, kā arī mūziķus Devendru Banhartu, Benu Frostu un daudzus citus. Minētie koncerti bija "Swans" verdošās muzikālās enerģijas paraugstunda, taču Rīgā grupa sola vēl intensīvāku spēli, jo starplaikā tā ir izkopusi savu uzstāšanos.

"Swans" dibinātājs un dvēsele ir harizmātiskais Maikls Džirā ar sev vien raksturīgo baritonu. Viņš ir tas gadījums, kas demonstrē, ka rokmūzikas vēsturi iezīmē pretrunīgas un spilgtas personības. Džirā ir pazīstams kā radikāls mākslinieks un tieši šīs īpašības ir bijušas nepieciešamas, viņam īstenojot savu vienreizējo muzikālo vīziju.

Džirā "nemirstīgu" ir darījusi spēja saglabāt radošo dziņu un atjaunoties, laikam ejot. Pagājušajā gadā šī spēja rezultēja grupas "Swans" atjaunotnē un jaunā, augsti vērtētā albumā "My Father Will Guide Me Up a Rope to the Sky" – pirmajā kopš 1997.gada. Šī albuma prezentācijas tūrē Swans arī viesosies VEF Kultūras pilī Rīgā. Koncerta vietas izvēle ir kritusi uz neoklasisko pēckara koncertzāli, signalizējot, ka "Swans" ir grupa, kas ir ieguvusi paliekošu vietu rokmūzikā. Turklāt tā arī ir viena no nedaudzajām koncertzālēm Rīgā ar pietiekami dziļu skatuvi, kas spēj savietot sešu cilvēku lielo grupu ar tās daudzajiem instrumentiem.

Uz notikuma fona maz uzmanības ir pievērsts faktam, ka "Swans" koncerta īpašais viesmākslinieks būs talantīgais ģitārists un pianists Džeimss Blekšovs (James Blackshaw). Viņa daiļradi raksturo jūtīga un trausla mūzikas izjūta, tādējādi kontrastējot ar masīvo un "biezo" Swans skaņu. Blekšovs ir viens no Džirā protežē, kura karjera attīstījās, pateicoties viņa nonākšanai Džirā izdevniecības "Young God Records" paspārnē. Šī izdevniecība arī kalpojusi par "šūpuli" tādam pazīstamam un oriģinālam dziesminiekam kā Devendram Banhartam.

Swans biļetes, pērkot iepriekšpārdošanā līdz 12.maijam, ir iespējams iegādāties par samazinātu cenu. Pērkot divas biļetes uzreiz jeb tā dēvētās "pāra biļetes", komplekts maksā 25 latus. Savukārt pērkot biļeti atsevišķi, tā maksā 15 latus. Atlaide ir spēkā līdz 12.maijam. Koncerta dienā un pie ieejas biļetes maksās 20 latus.

Koncerts notiks piektdien, 13.maijā, VEF Kultūras pilī, Ropažu ielā 2, ieeja no 20:00.

Biļetes nopērkamas Biļešu tirdzniecības vietās un internetā vietnē www.bilesuserviss.lv

Vairāk: www.skanumezs.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV