Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

Jāņu naktī Ropažos muzicēs Inokentijs Mārpls. Auļi Zaķumuižā sola etnotransu

Mārtiņš Zviedris, 13.06.2011. 16:11

Netradicionālo Līgovakaru Ropažu estrādē ievadīs apmeklētāju sacensības viduslaiku garā, bet jāņuguns aizdegšanu Sapņu līcī Zaķumuižā bungu un dūdu grupa sola kuplināt ar jaunākā albuma noskaņām un līgodziesmām.
Jāņu naktī Ropažos muzicēs Inokentijs Mārpls. Auļi Zaķumuižā sola etnotransu

Dalību vasaras saulgriežu svinībās Ropažos apstiprinājuši nepieradinātā roka veterāni Inokentijs Mārpls – visvecākais joprojām pastāvošais Latvijas punk kolektīvs, dibināts astoņdesmitajos gados, turpmākajā daiļradē skanējumu papildinājis ar mūžveca rokenrola, regeja un jaunākas mūzikas elementiem un neaizvietojamā līdera Dambja vadībā iekarojis paliekošu vietu pašmāju vispārliecinošāko koncertgrupu vidū.

Uz festivāla skatuves naktī no 23. uz 24. jūniju gaidāmi arī Ūdrītis un Kronbergs no The Hobos, smagā darkpop apvienība Apēdājs, brāzmainā blūzpanka spēlmaņi Adamsu famīlija un jauns kolektīvs Baltic Beach Band, kura savdabīgo skanējumu nosaka tas, ka grupā apvienojušies mūziķi ar ļoti atšķirīgām interesēm: no fanka līdz pankam, no R'n'B līdz britu astoņdesmito gadu popmūzikai. Dažādu skatījumu uz pankroku demonstrēs grupas БВЖ, Konservētie stringi un Osiris Drinks Whiskey. Tāpat kā pagājujšogad – koncerts 24. jūnijā noslēgsies ar paģiru blūza un folka programmu. Tūlīt pēc rīta rosmes pulksten 12 par to parūpēsies Ints Beķers no blūza grupas D-11, dziesminieks Aleksis Uss jeb Morisons un somu mūziķis Foto Jervinens. Pēc tam klātesošie būs aicināti pie panku zupas katla.

Pulksten 1.30 – laikā starp Inokentija Mārpla un The Hobos mūziķu uzstāšanos – festivāla apmeklētāji un dalībnieki aicināti doties uz netālo Lielās Juglas tiltu – kļūt par pliko skrējiena dalībniekiem vai līdzjutējiem.

Brīžos starp koncertpriekšnesumiem atrakcijās varēs pārbaudīt attapību, veiklību, izdomu un saņemt balvas. Koncerta sākums Ropažu estrādē 23. jūnijā paredzēts pulksten 20. Divas stundas līdz tam vesturiskiaktivs.lv svētku viesus aicinās izmēģināt spēkus Bruņinieku skrējienā – viduslaiku bruņinieka ekipējumā apsteigt sāncensi distancē, kurā jātiek galā ar tādiem kaujas uzdevumiem kā butaforisku galvu nociršana un šķēpa mešana.

Kā ziņots iepriekš, svētku viesi ierasties un iekārtoties telšu pilsētiņā blakus estrādei gleznainajā Lielās Juglas krastā aicināti jau labu laiku pirms un – atkarībā no brīvā laika – uzkavēties pēc festivāla, jo ēdienu un dzērienu tirgotava Alternatīvo Jāņu norises vietā darbu plāno sākt jau ap sešiem 22. jūnija vakarā un darboties līdz pat 25. jūnija pievakarei.

Biļetes uz festivālu var iegādāties BezRindas.lv un kafejnīcā Leningrad Kalēju ielā 54 Vecrīgā. Iepriekšpārdošanā ieeja maksā divus latus, sarīkojuma laikā estrādē – dārgāk.

Alternatīvos Jāņus rīko kafejnīca Leningrad sadarbībā ar Ropažu novada Kultūras un izglītības centru.

Informācija par festivālu atrodama mājaslapā www.leningrad.lv/notikumi/alternativie_jani.

Sapņu līcī Zaķumuižā ap divpadsmitiem naktī no 23. uz 24. jūniju, iedegoties jāņugunij, muzicēs bungu un dūdu grupa Auļi – kolektīvs, kas kopš 2003. gada izpelnījies ievērību ar spēju jaunradē prasmīgi sakausēt seno un mūsdienīgo: tautas skaņu mākslu, pasaules mūziku un pat roku. Grupas dalībnieks Edžus Arums teic: svētku rīkotāju Ropažu novada Kultūras un izglītības centra atvēlētajā 40 minūšu programmā valdīs Auļu jaunākā albuma Etnotranss noskaņas, būs arī līgodziesmas. Etno – tas, no kurienes nākam, transs – došanās citā realitātē – tā Auļi raksturo trešo studijas ierakstu, viņu vārdiem, „iniciācijas ceļojumu pazemē, zemapziņā, kur notiek tikšanās ar mītiskām būtnēm, kaislību izdzīvošana un spēkošanās, un galu galā atgriešanās šajā pasaulē jau ar citām zināšanām un spēku".

Līgovakarā no pulksten 21 Jāņu tēvs un Jāņu māte līgotājus Sapņu līcī cienās ar alu un sieru, no pulksten 21.30 skaistākās Jāņu dziesmas izdziedāt aicinās Ligita Šreibere un folkloras kopa Oglīte, dejas izdejot – kolektīvi Cielava, Garauši, Zaķubērni un Annele.

Līdz rīta gaismai svinētāji varēs līksmot kopā ar Igauņu ģimeni no Gaigalavas.

Ieejas maksa Ropažu pašvaldības organizētājās Jāņu svinībās nav paredzēta, nauda noderēs, lai baudītu cienastu krogā Valdenrode.

Foto: Dambis, (c) Kristīne Šumska

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV