Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Latviešu un brazīliešu tautas mūzika džeza koncertā Ģertrūdes ielas teātrī

ĢIT, 11.07.2011. 10:54 | komentāri (2)

21. jūlijā plkst. 19.00 klausītājus gaida ĢIT vasaras pārsteigums mūzikas gardēžiem – Laura Polence Project koncerts.
Latviešu un brazīliešu tautas mūzika džeza koncertā Ģertrūdes ielas teātrī

Laura Polence Project (LPP) ir 2011.gada sākumā izveidota muzikāla apvienība, kuras sastāvā muzicē vieni no spilgtākajiem jaunajiem latviešu džeza mūziķiem – Laura Polence (vokāls) un Rūdolfs Macats (taustiņinstrumenti) – kopā ar basistu Breno Viricimo (Brazīlija) un perkusionistu Vernon Chatlein (Kurasao).

Apkopojot visu grupas dalībnieku atšķirīgo muzikālo pieredzi un dažādo tautu un kultūru mūzikas iezīmes, tiek radīta enerģētiska, piesātināta, aizraujoša mūzika, kurā liela nozīme ir gan katram mūziķim individuāli, gan īpašajai grupas kopskaņai.

Laura Polence Project repertuārā ir gan oriģinālkompozīcijas, gan latviešu tautas dziesmu apdares, gan Brazīlijas un Āfrikas ritmi. Katra grupas uzstāšanās ir unikāls, priekpilns muzikāls notikums.

Laura Polence uz Nīderlandi pārcēlās pēc Rīgas Doma kora skolas kordiriģēšanas klases absolvēšanas. Līdz studijām Amsterdamā Laura galvenokārt koncentrējās uz akadēmisko un latviešu tautas mūziku, tagad pievērsusies dziedāšanai, spēlē kā tradicionālu, tā arī modernu džezu, Brazīlijas populāro mūziku un līdzās tam rada arī oriģinālkompozīcijas. 2010.gadā Laura pusgadu papildināja muzikālo izglītību Filadelfijā (Pensilvānija, ASV).

Grupa izveidojusies, dalībniekiem studējot džeza mūziku Amsterdamas Mākslu Augstskolā (Amsterdamse Hoogeschool voor de Kunsten). Grupa aktīvi koncertējusi gan Nīderlandē, gan Beļģijā, neilgi pirms uzstāšanās Ģertrūdes ielas teātrī LPP 18. jūlijā debitēs arī Saulkrasti Jazz festivālā (kopā ar ģitāristu Matīsu Čudaru), bet rudenī muzikālā tūrē apceļos Nīderlandi.

Laura Polence Project koncerts Rīgā notiks 21. jūlijā plkst. 19.00 Ģertrūdes ielas teātrī, Ģertrūdes ielā 101 a (ieeja no pagalma). Ieeja – 2 Ls.

Ieklausies: http://soundcloud.com/lpolence/mosen-zeileit

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV