Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Etnodžeza gājputni ar jaunu koncertprogrammu atgriežas Rīgā

EasyGet.lv, 16.03.2012. 09:11 | komentāri (1)

Etnodžeza apvienība no Amsterdamas - Laura Polence Project aicina uz koncertu 29. aprīlī Ģertrūdes ielas teātrī. Grupa sevi krāšņi pieteica pagājušā gada vasarā, kad pirmo reizi viesojās Latvijā, uzstājoties Saulkrastu džeza festivālā, Ģertrūdes ielas teātrī un citviet.
Etnodžeza gājputni ar jaunu koncertprogrammu atgriežas Rīgā

Laura Polence Project muzicē Amsterdamas Mākslu Augstskolas (Amsterdamse Hoogeschool voor de Kunsten) džeza nodaļas maģistranti – vieni no spiltākajiem jaunajiem Latvijas džeza mūziķiem - Laura Polence (vokāls) un Matīss Čudars (ģitāra), kā arī Breno Viricimo (kontrabass) no Brazīlijas un Vernons Čatleins (perkusijas) no Karību valsts Kurasao. Apvienība izveidojusies 2011. gadā un jau aktīvi koncertējusi kā Nīderlandē, tā arī Latvijā un Beļģijā.

Koncertā 29. aprīlī Laura Polence Project prezentēs savu jauno latviešu tautas mūzikas programmu, kā arī atskaņos Lauras Polences oriģinālkompozīcijas.

Latviešu dziedātājas Lauras Polences vokālu Rēgensburgas kultūras žurnāls Vācijā nodēvējis par svaigu un aizraujošu piedzīvojumu jaunajā džeza mūzikā. Laura Polence studējusi džeza mūziku arī Filadelfijā (Pensilvānija, ASV), grupas biedrs Vernon Chaltein pirms Amsterdamas izglītojies arī Kurasao un Kubā, specializējoties kubiešu un latīņu-karību mūzikā pie Grammy balvas ieguvēja Pernell Saturnino. Ārpus Laura Polence Project visi grupas dalībnieki spēlē vēl citos muzikālos sastāvos, tādējādi noslīpējot katrs sev raksturīgu muzicēšanas stilu.

„Par muzikālā projekta trumpi var uzskatīt tieši dažādās kultūras telpas, no kurām nāk tā dalībnieki. Laura Polence Project pārliecina, ka arī džezā IR iespējams iekodēt latviešu kultūras daļiņas," pēc koncerta pagājušajā vasarā rakstījām portālā.

Laura Polence Project pavasara koncerts Rīgā notiks svētdien, 29. aprīlī, plkst. 19.00 Ģertrūdes ielas teātrī, Ģertrūdes ielā 101 a (ieeja no pagalma). Ieeja – 3 Ls, skolēniem, studentiem, pensionāriem - 2 Ls. Biļetes iepriekšpārdošanā iespējams iegādāties www.bezrindas.lv, kā arī galerijā Istaba.

Ieklausies: http://soundcloud.com/lpolence/mosen-zeileit

Foto: Laura Polence Project. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV