Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Šodien "Kamadena" mākslas telpā koncertēs grupa "Zimbabw"

Anete Kalniņa, 26.07.2011. 09:37

Šodien plkst. 19.00 Kamadena mākslas telpā notiks grupas Zimbabw īpašu sajūtu un satikšanās koncerts.
Šodien "Kamadena" mākslas telpā koncertēs grupa "Zimbabw"

Grupas dalībnieki iepazinās Rīgas Doma kora skolā, kur aizsākās stāsts par emocionālu un vienojošu pasaules un mūzikas uztveri. Lai arī grupas pianists un komponists mācās Hāgas Karaliskajā konservatorijā, šovasar visi grupas dalībnieki atkal ir satikušies, lai turpinātu stāstu, kurš pašus mūziķus un arī klausītājus spēj aizvest tālu prom no ikdienišķā.

Šo muzikālo stāstu būs iespējams dzirdēt šodien ,26.jūlijā Kamadena mākslas telpā. Lai papildinātu koncerta īpašo gaisotni, viesi tiks cienāti ar dažādām vēdiskajām tējām.

„Zimbabw" repertuārā ir pašu grupas dalībnieku radītas eksperimentālas oriģinālkompozīcijas, kurās vienkopus sadzīvo gan iepriekš radītas partijas, gan brīva improvizācija. Savā daiļradē grupa apvieno pasaules mūzikas, džeza un arīdzan klasiskās mūzikas ietekmes.

Kolektīvā mūzicē vokāliste Līva Kalniņa, taustiņinstrumentālists Krists Auznieks, bundzinieks Ivars Arutjunjans un basģitārists Jānis Rubiks. Lai gan grupa darbojas neilgu laiku, tās sastāvā muzicējošie jaunieši ir labi pazīstami gan Latvijas džeza mūziķu, gan populārās mūzikas aprindās.

Grupas mūziķi atlkāj, ka katras dziesmas pamatā ir konkrēts stāsts, kas saistīts ar tā autora dzīvi, notikumiem, uzskatiem un dzīves uztveri. Par to liecina ne vien dziesmu teksti, bet, pateicoties grupas muzikālajai brīvībai, arī melodija, ritms, harmonijas un, protams, interpretācija.

Spītējot salīdzinoši neilgai pastāvēšanai, grupa jau guvusi labus panākumus, muzicējot dažādos festuivālos, gan Latvijā, gan kaimiņvalstīs.

„Zimbabw" uzstājušies Saulkrastu džeza festivālā, „Baltic Beach Party", mūzikas un mākslas festivālā „Bildes", kā arī „Jazz Vision" festivālā Tallinā.

www.myspace.com/zimbabw
www.facebook.com/zimbabw
www.twitter.com/zimbabwmusic
www.ilike.com/artist/Zimbabw

Foto: Zimbabw, (c) Mikus Fomins

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV