Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Foto: Instrumenti prezentē debijas albumu "Tru"

Elīna Gulbe, 30.08.2011. 23:51 | komentāri (1)

Šodien Sapņu fabrikā grupa Instrumenti lūgtajiem viesiem un mediju pārstāvjiem prezentēja debijas albumu "Tru".
Foto: Instrumenti prezentē debijas albumu "Tru"

Galerijas:

Lai gan pasākuma formāts savā būtībā atgādināja koncertu, grupas dalībnieks Jānis Šipkēvics vairākas reizes atkārtoja, ka tas nav koncerts, bet gan svaigā albuma svētki. Savā ziņā šo gribētos dēvēt ne tikai par albuma prezentāciju, bet arī par nelielu, kārdinošu ieskatu izsludinātajā 10. decembra koncertā Arēnā Rīga.

Tas, ka Instrumentu dalībnieku maskas ir kritušas un pandu lomas nu jau vairs spēlē vien pavadošie mūziķi, nebūt nenozīmē, ka pārsteigumu vairs nebūs. Skaidrs, ka tie neiztrūks lielajā koncertā, bet kas gan būtu svētki bez pārsteigumiem? To, ka pat neilgu prezentācijas pasākumu var padarīt par patīkamu ieskatu jaunajā albumā un piesaistošu prezentāciju nākotnē plānoto uzstāšanos perspektīvām, Instrumenti pierādīja godam.

Sanākušajiem tika piedāvāts izbaudīt pavisam intīmu un tuvu atmosfēru, kāda tā līdzinās un piedienas tuvu draugu uzņemšanai kādā nelielā klubā. Zāles vidū no nelielas, apaļas skatuvītes, kur blakus sintezatoriem un citiem mūzikas instrumentiem starp mikrofoniem atradusies vieta arī nelielai un klusinātu gaismu izstarojošai lampai, kas radīja mājīgu atmosfēru, Jānis Šipkēvics un Reinis Sējāns uzrunāja sanākušos. Tas viss ar nesamākslotu mulsumu par lielo atbalstītāju skaitu un patiesu sirsnību. Ne velti J. Šipkēvics vairākas reizes pasākuma laikā izteica atzīšanos mīlestībā klausītājiem. Šajā atmosfērā izskanēja tādas dziesmas kā „Zemeslodes" un „Pieturi mani sev klāt".

Tomēr šādu visnotaļ intīmu un emocionālu atmosfēru grupai nebija šķēršļu turpinājumā nomainīt pret ko sparīgāku, Sapņu Fabriku piepildot ar enerģisku un skaļu skanējumu, bez kura nav iedomājams Instrumentu pirmā hita „Life jacket under your seat" izpildījums. Tā izskanēja, iekarojot lielo skatuvi, un tika izpildīta ar vijoļu, pūšamo instrumentu palīdzību, neiztrūkstot arī skaļam bungu komplektam. Šādai pasākuma scenogrāfijai visnotaļ piederīga bija arī ugunīgā kulminācija, klātesošajiem dodot iespēju izgaršot nedaudz lielkoncertu sajūtas.

Kā lielisks akcents „svētku" noslēgumā uz mazās skatuves izskanēja liega dziesmas „Pilnīgi viens" versija, kas savā ziņā iezīmēja arī visa pasākuma noskaņu, kas bija svinīga un pārdomāta un reizē vienkārša un neviltota. Jāatzīst, ka, kā jau pienākas ieskatiem, noķert patiešām īsto pasākuma garšu neizdevās un jūtama tāda kā mazuma piegarša, bet, ja Sapņu Fabrikas telpas izdevies pamest ar albumu kabatā to iespējams mazināt. Protams, veiksmīgi radīta arī vēlme doties iegādāt decembra koncerta biļetes.

Tā nu līdz ar debijas albuma „Tru" iznākšanu Instrumenti ir pierādījuši, ka ir patiešām patiesi un atklāti, vairs neslēpjoties zem maskām, bet turpina sagādāt pārsteigumus, kā arī piedāvāt klausītājiem mūziku, kura skandināviskā manierē sevī apvieno samērā atturīgu, tomēr emocionāli piesātinātu skanējumu ar elektroniskiem akcentiem, apvienotu ar pārdomātu un gaumīgu skatuves tēlu.

Tie, kam neizdevās apmeklēt albuma prezentāciju, aicināti trešdien, 31. augustā, plkst. 17:00 mūzikas ierakstu veikalā "Upe" tikties ar Instrumentiem jau citā atmosfērā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV