Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

„The Picture" piedāvā jaunu singlu

Inese Grīnberga, 06.09.2011. 10:06 | komentāri (1)

Pēc ilgākas radošās klusēšanas grupa „The Picture" beidzot ierakstījusi vienu no jaunākajām dziesmām – „Meitene ar Stikliem", kas, pašu mūziķu vārdiem, ir izdevusies vairāk nekā lieliska.
„The Picture" piedāvā jaunu singlu

Ieraksts audio celiņā aizņēma nedaudz ilgāk par mēnesi un šajā laikā grupas vokālists koncertēja basām kājām, tādā veidā simbolizējot vēl rašanās procesā esošo dziesmu, kā arī pašas dziesmas vārdiem tajā bijusi sava nozīme.
Dziesma stāsta par jaunu meiteni, kas vēlā un skumjā vakarā viena klejo pa pamestiem rūpnīcu rajoniem un ir nolēmusi atvadīties no dzīves, ko uzskata par neveiksmīgu un pasaulei nelietderīgu. Šī meitene vēl aizvien ir mīlestības caurvīta, izbauda katru skaņu, krāsu sev apkārt un dejojot pēdējo valsi ar pilnmēnesi viņas pēdas nesaudzīgi atduras pret rūpnīcu sasistajiem logu stikliem...

„Ar dziesmu, kā jau ar katru jaunradījumu, ir jāapietas ārkārtīgi saudzīgi, to nedrīkst sabojāt un pārmocīt, savādāk tā arī līdz galam nepiedzims. „Meitenes ar Stikliem"stāsts ir savādāks. Šo dziesmu mēs radījām jau laiku atpakaļ, taču vienu dienu mūsu studijā tā sāka skanēt pavisam citādāk- tā pēkšņi radās pati no sevis un mēs nolēmām to nekavējoties iemūžināt," par jaunā singla tapšanu stāsta grupas vokālists Kaspars Eglītis.

Jaunais singls ir krietni atšķirīgs no ierastā „The Picture"repertuārā, kurā dziesmas vienmēr bijušas par mīlestību, tomēr arī „Meitene ar Stikliem" parāda kādu mīlestības šķautni. „Mēs šo meiteni redzam un ticam šim stāstam, kas noteikti nav mazsvarīgi," piebilst Kaspars.

Dziesma pirmatskaņojumu piedzīvoja „Radio Valmiera" ēterā 30. augustā, un no tā brīža ir publiski pieejama arī www.draugiem.lv/thepicturelv

„The Picture" 2012. gada 14.februārī svinēs savu sešu gadu pastāvēšanu. Līdz šim plašākai auditorijai grupa bijusi pazīstama ar singlu „Apmāns" (2009.), sniegusi neskaitāmus koncertus Latvijas klubos un festivālos, kā arī ciemojusies pie Anglijas latviešiem. Grupas sastāvu jau kopš skolas gadiem un grupas pirmsākumiem veido četri labākie draugi - Kaspars Eglītis (vokāls/ģitāra), Nauris Brikmanis (sitamie instrumenti), Miķelis Leināts (bass) un Jānis Brakmanis (ģitāra), un visu pastāvēšanas gadu laikā šis sastāvs nav mainījies. Šogad četrotnei piebiedrojies arī Gundars Caune (ģitāra/backvokāls/taustiņi).

Foto (c) Edgars Pohevičs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV