Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

"Rietumu Radio" ēterā skanēs festivāla "Zemlika" dalībniekiem veltīti raidījumi

SKYR, 15.09.2011. 08:38

Piektdien, 16.septembrī, laikā no plkst. 17:00 "Rietumu Radio" ēterā izskanēs pirmais no sešiem raidījumiem, kas tiks veltīti mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivāla "Zemlika" viesiem un viņu daiļradei.
"Rietumu Radio" ēterā skanēs festivāla "Zemlika" dalībniekiem veltīti raidījumi

Pirmais raidījums, kas radio ēterā skanēs jau šo piektdien, būs veltīts diviem stilistiski un idejiski atkšķirīgiem mūziķiem – Aleksandram Takeram (Alexander Tucker) no Lielbritānijas un Sedrikam Strelī (Cederic Streuli) jeb Buvette no Šveices. Pirmais ir pieredzējis tumsnējas tautas jeb folk mūzikas pārstāvis, kas muzicējot izmanto atskaņotas ģitāras, čellu, mandolīnu, kasešu lenšu cilpas, minidisku atskaņotājus un efektu pedāļus. Otrais, turpretī, ir gados vēl jauns mūsdienu popmūzikas pārstāvis no Šveices Alpiem, kurš savā mūzikā apvieno liegas un ātri iegaumējamas melodijas, sintezētus tembrus, dejojamu ritmiku un arī savu balsi. Atsauces uz Buvette parasti meklējamas kaut kur starp Panda Bear, Why? un Gold Panda.

Festivāla "Zemlika" dalībniekiem veltītie raidījumi, kurus turpmākās piektdienas vadīs Kristofers Knesis, būs ne tikai koncentrēts ieskats mūziķu daiļradē, realizētajos ierakstos, radošajās biogrāfijās un nelielās telefonintervijās ar viņiem, bet arī iespēja klausītājiem tikt pie vērtīgām balvām – ielūgumiem uz festivālu "Zemlika", mūziķu ierakstiem un citiem labumiem.

"Rietumu Radio" Liepājā un tuvākajos novados dzirdams 105.8MHz frekvencē, kā arī internetā – www.rietumuradio.lv.

Jau ziņots, ka 28. un 29.oktobrī Latvijas mazākajā pilsētā Durbē pirmo reizi notiks mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivāls "Zemlika". Tā muzikālā programma tiek veidota, ietverot tautas un pasaules mūziku, mūsdienu akadēmisko un ambiento mūziku, kā arī elektroniskās un ģitārmūzikas dažādas izpausmes. Un ne tikai. Uz trim skatuvēm, kas atradīsies dažādās vietās pilsētā – Durbes kultūras namā, Durbes luterāņu baznīcā un vēsturiskajā Ata Kronvalda skolas ēkā – divu dienu laikā muzicēs gandrīz divdesmit vietējie un ārvalstu mūziķi un to kolektīvi. To skaitā Nilss Frāms (Nils Frahm) no Vācijas, Library Tapes no Zviedrijas, Džefre Kantū-Ledezma (Jefre Cantu-Ledesma) no ASV, Iļģi, Kaspars un Jēkabs Dimiteri un Dunian no Latvijas, kā arī daudzi citi.

Biļetes uz festivālu "Zemlika" nopērkamas visās "Biļešu Servisa" tirdzniecības vietās un internetā – www.bilesuserviss.lv.

Resursi internetā:
Rietumuradio.lv
Twitter.com/RietumuRadio
Zemlika.lv
Twitter.com/Zemlika

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV