Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Festivāla "Zemlika" programmu papildina vairāki mūziķi un to kolektīvi

SKYR, 16.09.2011. 15:06

Gaidot 28. un 29. oktobri, kad Latvijas mazākajā pilsētā Durbē pirmoreiz notiks mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivāls "Zemlika", tā muzikālā programma tiek pēdējoreiz papildināta ar vairāku mūziķu un kolektīvu koncertiem.Kā minēts iepriekš un par ko liecina jau zināmie festivāla dalībnieki, "Zemlikas" muzikālā programma tiek veidota, ietverot tautas un pasaules mūziku, mūsdienu akadēmisko un ambiento mūziku, kā arī elektroniskās un ģitārmūzikas dažādas izpausmes. Un ne tikai. Uz trim skatuvēm, kas atradīsies dažādās vietās pilsētā – Durbes kultūras namā, Durbes luterāņu baznīcā un vēsturiskajā Ata Kronvalda skolas ēkā – divu dienu laikā muzicēs gandrīz divdesmit vietējie un ārvalstu mūziķi un to kolektīvi. Zināmi vēl deviņi no tiem.
Festivāla "Zemlika" programmu papildina vairāki mūziķi un to kolektīvi

Festivāla "Zemlika" ietvaros Durbes luterāņu baznīcā vienreizējā kopdarbā ar Sinfonietta Rīga stīgu kvartetu – Kristiānu Šīranti, Agnesi Kanniņu-Liepiņu, Artūru Gaili un Kārli Klotiņu – un mūziķu kolektīvu The Burning Kulba, piedaloties arī pašam autoram, tiks atskaņots kanādiešu komponista, mūziķa un dzejnieka Eidena Beikera (Aidan Baker) apjomīgākais no darbiem – "Liminoid".

Ar pirmo un vienīgo koncertu Baltijas valstīs viesosies arī duets Barn Owl no ASV, kas savā mūzikā ar ģitārām kā otām plati un robusti velk pa ambient, drone, americana un black metal žanriem pārvilkto audeklu.

Īpaša būs arī okultās instrumentālās rokmūzikas trio Aluk Todolo no Francijas uzstāšanās. Viņu minimālistisko, taču ārkārtīgi enerģētisko un hipnotisko mūziku kāds žurnālists reiz salīdzinājis ar iepriekš nenoprovētu narkotiku, kuras lietošanas sekas ir neprognozējamas un katram atšķirīgas.

Matemātiski katram trešajam valsts iedzīvotājam spēlējot grupā, tik un tā būt Bjorkai (Björk), Sigur Rós, múm vai GusGus nu nekādi nesanāk. Šīs pretrunas apliecinājums ir projekts Prinspóló no Īslandes, kuru naivi melodiskā popmūzika, iespējams, ir vietējo īslandofīlu no šīs salas negaidītākā.

Mūziķu sarakstu papildina arī vairāki vietējie kolektīvi. Durbes luterāņu baznīcas telpu apgūs allaž mainīgais, bet šoreiz Maksima Šenteļeva un Jēkaba Nīmaņa iemiesotais ambientās mūzikas un vides skaņu projekts Bērnu Rīts. Uzstāsies arī pēdējo gadu vienas no interesantākajām parādībām pašmāju neatkarīgajā popmūzikā – septiņu sievišķā dzimuma pārstāvju jeb, kā pašas apgalvo, "dūdiņu" kolektīvs Sus Dungo, kā arī Stūrī Zēvele no, varētu šķist, pa taisno no kādas guļamistabas Kuldīgā.

Līdz šim savu dalību festivālā apstiprinājuši Nilss Frāms (Nils Frahm) no Vācijas, Library Tapes no Zviedrijas, Džefre Kantū-Ledezma (Jefre Cantu-Ledesma) no ASV, Pastacas no Igaunijas, Faarao Pirttikangas no Somijas, Aleksandrs Takers (Alexander Tucker) no Lielbritānijas, Buvette no Šveices, kā arī Iļģi, Kaspars un Jēkabs Dimiteri un Dunian no Latvijas.

Biļetes uz festivālu "Zemlika" nopērkamas visās "Biļešu Servisa" tirdzniecības vietās, kā arī internetā – www.bilesuserviss.lv.

Internetā:
Zemlika.lv
Twitter.com/Zemlika

Eidens Beikers koncertā Ņujorkā 2009.gada novembrī: http://vimeo.com/18993126

Barn Owl skaņdarba "Turiya" no tikko klajā nākušā albuma "Lost In The Glare" video: http://vimeo.com/28938368

Aluk Todolo festivālā "Out.Fest" 2008.gadā:

Prinspóló dziesmas "Niðrá Strönd" video: http://vimeo.com/24133097

Sun Dungo dziesmas "Una" video: http://vimeo.com/9431160

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV