Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Berlīnes Mūzikas nedēļa šogad mazāk apmeklēta

Ilze Malaševska, 16.09.2011. 12:50 | komentāri (2)

9. un 10. septembrī Berlīnes Festivāls noslēdzās ar Berlin Music Week (BMW), kuras ietvaros norisinājās arī starptautiskā mūzikas konference Popkomm, kuru apmeklēja vairāk kā 5 000 mūzikas industrijas darbinieki. Koncerti, satikšanās un kontaktu dibināšana, radošās darbnīcas - to visu solīja BMW rīkotāji, kas jau otro gadu pēc kārtas festivālu no Ķelnes bija pārcēluši uz Berlīni. Šogad BMW apmeklēja ar 15 000 apmeklētāju.
Berlīnes Mūzikas nedēļa šogad mazāk apmeklēta

Galerijas:

Zinātāji, salīdznot Popkomm ar pērnajiem gadiem, nekautrējas atzīt, ka apmeklētāju skaits arvien vairāk sarūk un pārstāvēto delegātu saraksts izskatās ļoti bēdīgs. Par delegātu intereses trūkumu un Popkomm nozīmīguma zudumu liecina vien tas, ka bija ieradies tikai viens pārstāvis no tādas mūzikas lielvalsts kā Lielbritānija. Paši organizatori gan atzina, ka šogad festivāls ir organizēts labāk nekā pērn. Un tāds priekšstats arī radās, tomēr grūti secināt, vai tas organizētības, vai ne tik kupla apmeklētāju skaita dēļ.

Par BMW norisi liecināja daudzie plakāti, kas jau krietnu laiku pirms paša notikuma, bija skatāmi Berlīnes ielās. Vai lielākā daļa Berlīnes iedzīvotāju un viesu apmeklēja Popkomm programmas ietvaros rīkotos vakara koncertus, lai baudītu, piemēram, skandināvu, franču, itāļu vai arī mūsu kaimiņu, igauņu, radīto mūziku, vai arī klubu naktis, kuru ieejas biļete garantēja ballīti 64 deju un koncertu klubos, atliek vien minēt. Te arī slēpjas problēja jeb atbilde uz jautājumu - Berlīne.

Ekonomikas ministrs Haralds Wolfs diezgan uzskatāmi atbalsta ideju par to, ka mūzikas nedēļai ir jānotiek Berlīnē, jo pilsētai ir jāparāda sava kultūra, jāļauj baudīt tās dažādība un arī pelnīt. Tomēr kultūras pasākumu te ir pārpārēm. Paši Berlīnieši joko, ka nedēļas nogale te sākas jau otrdien, tāpēc BMW ir tikai viens sarīkojums no plašā piedāvājuma, nevis kas oriģināls.

Jana, kura agrāk dzīvoja Ķelnē, bet nu ir pārcēlusies uz dzīvi Berlīnē, atceras, ka "laikā, kad Berlin Music Week notika Ķelnē, tad tas bija liels notikums visā pilsētā, cilvēki nedrīkstēja to palaist garām. Brauca daudzi tūristi un arī tie, kas atbrauca uz Ķelni, devās apskatīt Berlīni". Viņa arī piebilst, ka te, Berlīnē, ir citādāk - ir tik daudz izklaides iespēju, ka cilvēki nemaz nevar izvēlēties.

Neskatoties uz to, Berlīnes Festivāls nedēļas nogalē pulcēja interesentus no citām Eiropas valstīm. Lielākoties 25 līdz 35 gadīgie Berlīnes festivāla apmeklētāji bija ieradušies no Spānijas, Itālijas, Anglijas un Skandināvijas.

Arī divu dienu piedāvātā BMW festivāla programma nebija no mazajām: tā piedāvāja vairāk kā 100 grupu koncertus Popkomm ietvaros, vairāku valstu grupu koncertus dažādos klubos vēlākās vakara stundās, 64 klubus, kuri klubu nakts ietvaros piedāvāja īpašu programmu tieši piektdienas un sestdienas vakariem, bet noslēgumā vēl visam piemetot Berlin Festival divu dienu programmu ar tādiem māksliniekiem kā Elbow, Suede, Primal Scream un Beirut.

Foto: Beirut. Foto (c) Christian Faustus

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV