Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Lietuvā koncertēs Žans Mišels Žārs

EasyGet.lv, 20.09.2011. 16:22

Leģendārais franču komponists, multiinstrumentālists un pasaules vērienīgāko šovu autors Žans Mišels Žārs 16. oktobrī uzstāsies jaunajā Kauņas Žalgira arēnā. Šis koncerts iekļauts mākslinieka 2011.gada pasaules turnejā un būs vienīgais Baltijas valstīs.
Lietuvā koncertēs Žans Mišels Žārs

Kā ierasts, mūziķa komanda ieradīsies ar visu neatkārtojamam šovam paredzēto skaņas un gaismas tehniku. Zinot Žana Mišela Žāra ārkārtīgi augstās prasības pret savu uzstāšanos tehnisko kvalitāti, nav šaubu, ka oriģinālās mūzikas, jaudīgo lāzeru un videoprojekciju simbioze neliks vilties nevienam elektroniskās mūzikas cienītājam.

Ž.M. Žāra jaunākais albums "Essentials and Rarities", uz kura materiāla balstīta pašreizējā koncerttūre, nāca klajā šī gada 30.maijā. Tā unikalitāte slēpjas faktā, ka apkopojums aptver ne tikai labi zināmas mākslinieka kompozīcijas, bet arī tādas, kas komponētas pirms pasaules slavu nesušā "Oxygene" albuma. Tādējādi 16.oktobrī Kauņā viena koncerta ietvaros skatītājiem būs iespēja izdzīvot visus Žāra daiļrades nozīmīgākos posmus.

Žans Mišels Andrē Žārs ir 1948.gadā dzimis franču komponists, instrumentālists un mūzikas producents. Viņu pamatoti dēvē par elektroniskās mūzikas pionieri, vienu no spilgtākajiem tādu žanru kā Ambient un New Age pārstāvi. Īpašu atpazīstamību Žārs ieguvis ar ārkārtīgi krāšņajām koncertizrādēm, kas pulcējušas pat vairāku miljonu cilvēku auditoriju (vislielākais skaits, kas oficiāli dokumentēts Ginesa rekordu grāmatā – 3,5 miljoni 1997.gadā Maskavā). Tām raksturīga vērienīga lāzeru, gaismas un pirotehnikas izmantošana, kas papildina oriģinālo mūziku un rūpīgi izstrādāto horeogrāfiju.

Mūzikai Žārs pievērsās jau no mazotnes un pusaudžu gados spēlēja ģitāru kādā grupā, taču saprata, ka tradicionālā rokmūzika ir par šauru viņa radošajām izpausmēm, tāpēc pievērsās eksperimentiem ar sintezatoriem. 1976.gadā iznākušais albums Oxygene (līdz šim ap 12 miljoni pārdotu kopiju), kas tika ierakstīts franču komponista mājas studijā, atnesa viņam pirmo atpazīstamību. 1978.gadā iznākušais Equinoxe turpināja slavas gājienu. 1979.gada uzstāšanās Parīzes Konkordijas laukumā pulcēja vairāk nekā miljonu skatītāju. No šī brīža Žana Mišela Žāra vārds nesaraujami saistīts ar pasaules grandiozākajiem koncertuzvedumiem.

Vairāk nekā 40 gadu karjeras laikā pārdots ap 80 miljoniem Ž.M. Žāra albumu un singlu kopiju.

Papildu info pieejama: www.jeanmicheljarre.com

Biļetes iegādājamas www.bilesuserviss.lv un visās Biļešu serviss tirdzniecības vietās.

Foto: Žans Mišels Žārs. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV