Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Mariss Jansons atkārtoti uz sadarbību aicina VAK „Latvija"

EasyGet.lv, 10.10.2011. 09:10

Valsts Akadēmiskais koris „Latvija" ir devies uz Minheni, kur 13. un 14. oktobrī koncertzālē "Gasteig" maestro Marisa Jansona vadībā piedalīsies grandiozā Gustava Mālera 8. simfonijas atskaņojumā, informē VAK "Latvija" producente Ieva Vītiņa.
Mariss Jansons atkārtoti uz sadarbību aicina VAK „Latvija"

Atskatoties uz panākumiem ārpus Latvijas robežām, kora direktors Māris Ošlejs ar gandarījumu konstatē: "Koris pēdējā gada laikā ir sniedzis vairāk kā divdesmit koncertus Ņujorkā, Maskavā, Atēnās, Hamburgā, Lucernā, Briselē un citur, piedaloties koncertos, kas pulcējuši tūkstošiem klausītāju atpazīstamākajās koncertzālēs - Linkolna Centra koncertzālē Ņujorkā, Concertgebouw zāle Amsterdamā un Laeiszhalle Hamburgā.

Protams, nozīmīgākie koncerti ir bijuši un būs ar maestro Marisu Jansonu. Concertgebouw Karalisko simfonisko orķestri kora mākslinieki iepazina šī gada martā, un šonedēļ koris sadarbosies ar Bavārijas Radio Simfonisko orķestri. Abu orķestru mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents ir Mariss Jansons."

Par godu šim Mālera 8. simfonijas atskaņojumam M. Jansons ir pulcējis iespaidīgu mākslinieku kolektīvu. Koncertā piedalīsies Bavārijas Radio Simfoniskais orķestris, Bavārijas Radio koris, Valsts Akadēmiskais koris „Latvija", Tolcas Zēnu koris un virkne spožu solistu – Kristīne Brūere, Tvaila Robinsone, Anna Prohaska, Janīna Behle, Mihiko Fudžimura, Mihaels Folle, Johans Bota un Ains Engers. Interesants ir fakts, ka savu pasaules pirmatskaņojumu 8. simfonija piedzīvoja tieši Minhenē 1910. gadā. Pats Mālers pēc pirmatskaņojuma izteicās, ka „Šī ir vislielākā lieta, ko jebkad esmu paveicis".

Plašāka informāciju par notikumu un biļešu iegādes iespējām http://www.br-online.de/br-klassik-english/br-symphonieorchester/index.xml

Foto: Mariss Jansons. Foto (c) BR/Michel Neumeister

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV