Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

LNO soliste Evita Zālīte koncertēs muzejā

EasyGet.lv, 17.11.2011. 12:48

Piektdien, 25. novembrī, plkst. 18.30 Latvijas Nacionālais mākslas muzejs (K. Valdemāra ielā 10a, Rīgā) „Vēlo piektdienu" ietvaros aicina apmeklētājus baudīt nacionālās kultūras vērtības kopā ar vienu no Latvijas operas skaistākajām balsīm - Evitu Zālīti, informē Latvijas Nacionālā mākslas muzeja reklāmas un informācijas darba kuratore Nataļja Sujunšalijeva.
LNO soliste Evita Zālīte koncertēs muzejā

Līdz 2012. gada janvārim, kad Latvijas Nacionālā mākslas muzeja galvenā ēka tiks slēgta uz rekonstrukciju, ir atlicis pavisam nedaudz laika, un apmeklētājiem ir brīnišķīga iespēja „Vēlo piektdienu" ietvaros atcerēties, no jauna apgūt un pietuvoties nacionālajām mākslas vērtībām. Šajos vakaros muzejs piedāvā ne tikai apskatīt pastāvīgās ekspozīcijas un izstādes, piedalīties dažādās muzejpedagoģiskās aktivitātēs – ekskursijās, lekcijās un radošajās darbnīcās, bet arī baudīt īpašus radošus priekšnesumus, kurus muzejā sniegs pazīstami un iecienīti Latvijas mākslinieki. „Vēlajās piektdienās" muzejs atdzīvojas, tas kļūst radošāks, lai katram apmeklētājam dotu iespēju iepazīt latviešu kultūras mantojumu no cita skatapunkta. Muzeja kāpnes kļūst par skatuvi un vietu, kur izjust neierastu mākslas atmosfēru.

Novembra pēdējā piektdienā Latvijas Nacionālā mākslas muzeja skaisto ēku piepildīs operdziedātājas Evitas Zālītes soprāns, aicinot piedzīvot mākslu satikšanos, meklēt dažādu mākslu saskares punktus un uzklausīt stāstu par mūžīgām vērtībām. Evita Zālīte ir Labās gribas vēstniece, Latvijas Nacionālās operas soliste, LNT šova „Mazo dziesmas Latvijai!" vadītāja un šova „Dziedi ar zvaigzni. Milžu cīņas 2010" dalībniece.

Koncerta laikā apmeklētāji aicināti ziedot Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izglītības programmu ģimenēm ar bērniem attīstīšanai.

Ieeja pasākumā, pērkot ieejas biļeti uz muzeja pastāvīgo ekspozīciju.

Foto: Operdziedātāja Evita Zālīte. Foto (c) f64, www.nra.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV