Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Instrumenti triumfē Arēnā Rīga

Elīna Gulbe, 11.12.2011. 13:00 | komentāri (2)

Grupa „Instrumenti" 10. decembra vakarā lieliski pierādīja, ka „Prāta Vētra" nav vienīgā latviešu muzikālā apvienība, kura spējīga piepildīt arēnas un pulcēt īpaši plašu klausītāju loku.
Instrumenti triumfē Arēnā Rīga

Galerijas:

Dzirdot pozitīvās atsauksmes par iepriekšējo nedēļu koncertiem reģionos, šķiet, neviens vairs nešaubījās, ka Rīgā vērojamais koncerts būs augstas kvalitātes, tomēr negaidīts likās vēriens, kādā „Instrumenti" ar savu komandu izveidojuši uzstāšanos, kuru droši varētu salīdzināt ar vadošo Eiropas indie-pop-elektro žanra grupu koncertiem. Šajā vakarā bijušie pandu puiši pierādīja, ka viņi ir nobrieduši iekarot skatuves arī ārpus Latvijas robežām.

Muzikālā un vizuālā ziņā koncertā pārdomāts bija pilnīgi viss. Spilgtas vizualizācijas, savdabīgie mūziķu tērpi un pirotehniskie akcenti priecēja skatītāju acis. Visi šie redzamie elementi bija lieliski sabalansēti ar kvalitatīvu, savdabīgu skanējumu. Ļoti stilīgi un atbilstoši 21. gadsimta diktētajiem noteikumiem, kur vienlīdz liela nozīme piešķirta gan modei, gan vizuālajai mākslai, kā arī rotaļām ar skaņu iespējām.

Vizuālā ziņā skatuves koncepciju veidoja vairāki inovatīvi elementi. Izmantota iespēja sadalīt skatuvi ar projekcijas ekrāna palīdzību. Tas gandrīz pusi no koncerta laika nodalīja „Instrumentu" kodolu – Jāni Šipkēvicu junioru un Reini Sējānu – no pavadošās grupas mūziķiem. Reizē šīs sadalījums ļāva veidot dubultas projekcijas, kuru laikā attēli tika kombinēti divos slāņos, vienā brīdī radot pat ko līdzīgu zootropa veida projekcijai, kurā attēli griežas uz riņķi starp abiem ekrāniem. Uz skatuves tika attēloti gan mākslinieku - Katrīnas Neiburgas, Māra Lagzdiņa un Ksenijas Zaķes – veidotie, neparasti samontētie un apstrādātie video materiāli, gan datorgrafikas. Katru no grupas dziesmām pavadīja pieskaņots noformējums. Kā ar nelielu, spilgtu nieciņu performance tika atsvaidzināta ar ugunīgiem elementiem.

Muzikālā ziņā puiši koncertu uzsāka ar mierīgu priekšspēli, kurai sekoja koncerta atraktīvāko dziesmu daļa. Tā kulmināciju sasniedza ar enerģisku un atraktīvu „Peace" izpildījumu, kā arī klausītāju iemīļoto „Life Jacket Under Your Seat". Tomēr jāatzīst, ka, pat papildinot koncertprogrammu ar iepriekš nedzirdētām dziesmām, „Instrumentu" kompozīciju bagāža vēl ir neliela, un, lai gan grupas uzstāšanās bija pusotru stundu gara, tā muzikāli likās nedaudz nepilnīga, neskatoties uz to, ka izspēlētas tika visas populārākās grupas kompozīcijas, un daļa no tām neierastā skanējumā.

Koncerta laikā neiztrūka arī draudzīga komunikācija ar skatītājiem. Šķiet, grupas līderiem šis koncerts bija īpaši nozīmīgs, jo dziesmas tika izpildītas ar īpašu sirsnību un nesamākslotību. Kā nekā abiem izpārdotus koncertus arēnās nenākas spēlēt katru dienu, pagaidām. Likās, ka puiši ir tik ļoti saviļņoti par koncerta izdošanos, ka nedaudz aizrāvās ar pateicības vārdiem, bet viss ļoti patiesi un no sirds.

Lai cik košs, savdabīgs un neierasts bija koncerta vizuālais noformējums, tomēr nākas atzīt, ka visaizkustinošākais mirklis bija izdzīvojams tieši tad, kad video projektori bija jau izslēgti – pašā nobeigumā, izskanot dziesmai „Pilnīgi viens", krēslainajā arēnā skatītāju vietās viena pēc otras iedegās simtiem telefonu gaismiņu - kā apliecinājums tam, ka „Instrumentiem" koncertā skatītājus ir izdevies uzrunāt.

Foto: Instrumenti koncertē Arēnā Rīga. Foto (c) Ivo Blūms

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV