Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

LSO koncertus skolu jaunatnei diriģēs Andris Vecumnieks

EasyGet.lv, 24.01.2012. 12:35

Šonedēļ Liepājas skolās jau atkal norisinās Liepājas Simfoniskā orķestra (LSO) skolu jaunatnei paredzētais koncertcikls „Laikmetu kodi mākslā un mūzikā". Šoreiz ar romantisma mūzikas pasauli klausītājus iepazīstinās diriģents, komponists, pedagogs, daudzu jauno diriģentu pasniedzējs – Andris Vecumnieks, informē LSO sabiedrisko attiecību vadītāja Iveta Vēvere.
LSO koncertus skolu jaunatnei diriģēs Andris Vecumnieks

„Andris Vecumnieks tiek uzskatīts par vienu no vadošajiem diriģēšanas ekspertiem Latvijā," atzīst LSO vadītājs Uldis Lipskis. Turklāt Andrim Vecumniekam ir vairāku gadu pieredze bērnu koncertu specifikā. Viņš jau piekto sezonu vada Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra koncertus bērniem un vecākiem. „Tā kā pamatā strādāju kā pedagogs gan vidusskolā, gan augstskolā, tad esmu iemanījies, kā vislabāk kontaktēties ar bērniem un jauniešiem," stāsta Andris Vecumnieks.

Koncertcikla "Laikmetu kodi mākslā un mūzikā" trešā koncertlekcija sniegs ieskatu romantisma laikmetā. Kā jau ierasts, koncertu vadītājs Dzintars Jurgelaitis ar bagātīga vizuālā materiāla palīdzību stāstīs ne tikai par romantisma mūziku, bet arī par tā laika galvenajām iezīmēm mākslā, modē, kultūrā. Savukārt orķestra skanējumu šoreiz papildinās LSO solisti – flautisti Anita Barlote un Reinis Lapa, kā arī klarnetists Kārlis Catlaks.

Atgādinām, ka mācību gada sākumā LSO aizsāka vērienīgu koncertlekciju ciklu skolu jaunatnei, ko četrās koncertlekcijās par zīmīgiem laikmetiem mūzikā un mākslā klausās Liepājas un rajona skolu jaunatne, kā arī bērnudārzu audzēkņi. Cikla „Laikmetu kodi mākslā un mūzikā" koncertlekcijas šajā mācību gadā izskanēs vēl arī aprīlī.

Foto: Andris Vecumnieks. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV