Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Rīgā uzstāsies gotiskā dziedātāja Zola Jesus

EasyGet.lv, 09.02.2012. 09:17

2. aprīlī koncertzālē Palladium uzstāsies krievu izcelsmes amerikāņu dziedātāja Zola Jesus, informē koncertzāles pārstāvji. Biļetes uz koncertu pieejamas no 10. februāra Biļešu Serviss tirdzniecības vietās un internetā.
Rīgā uzstāsies gotiskā dziedātāja Zola Jesus

Zola Jesus, īstajā vārdā Nika Roza Danilova, krievu izcelsmes amerikāniete no Viskonsīnas, ir studējusi filosofiju un mācījusies klasisko operdziedāšanu. Viņa ir viena no jaunajām māksliniecēm, kuras karjeras attīstībai ir vērts sākt sekot jau tagad. Neatkārtojamais balss tembrs un amplitūda, gotiskais stils un perfekcionisms izpildījumā, kas ietverts arī absolūti apbrīnojamajā Zola Jesus pēdējā albumā „Conatus", vislabāk raksturo jauno dziedātāju. Viņas balss arī dzirdama vienā no M83 jaunā albuma tituldziesmām.

Mūzikas kritiķi slavē Nikas dziedājumu, kas vienmēr ir perfekts. Zola Jesus balss skanējums bieži tiek salīdzināts ar Keitas Bušas (Kate Bush) tumšākajām kompozīcijām vai Lisas Džeradas (Lisa Gerard) no Dead Can Dance, Florences Velšas (Florence Welsh) vai Siouxsie and the Banshees skaņām. Viņas elektroniskā mūzika rada mistisku un sirreālu atmosfēru – kaut kas starp Joy Division un Cocteau Twins. Mūzika ir intensīva un tajā pašā laikā patiesa un intīma. Koncertos iespaidu pastiprina spilgtais, blondi gotiskais Zola Jesus tēls un raganiski mistiskās kustības. Dzīvais skanējums, pretstatā trauslajam Zola Jesus izskatam, ir spēcīgs un dramatisks, rada tumšu, ēterisku, bet tajā pašā laikā dzīvu un aizraujošu piedzīvojumu.

No 2009. gada Zola Jesus ierakstījusi trīs kritiķu augsti novērtētus albumus – The Spoils, Stridulum II, Conatus un tūrējusi kopā ar tādiem mūziķiem, kā Fever Ray un The XX. Zola Jesus singli „Poor Animal", „Sea Talk" un „I Can't Stand" tika atzīti par The New York Times, Pitchfork un LA Times gada singliem. Šobrīd Nika ar grupu uzstājas dažādos festivālos un sniedz solokoncertus visā pasaulē un, neskatoties uz panākumiem, koncertiem un dažādiem saviesīgiem pasākumiem, Nika ir paspējusi arī absolvēt augstskolu.

Biļetes uz Zola Jesus koncertu 2. aprīlī koncertzālē Palladium sākot no 10. februāra nopērkamas Biļešu Serviss tirdzniecības vietās visā Latvijā, kā arī internetā www.bilesuserviss.lv. Pirmās 100 biļetes nopērkamas par Ls 11, pēc tam biļešu cena Ls 13.

Papildu informācija:
www.facebook.com/palladiumriga
www.twitter.com/palladiumriga
www.zolajesus.com

Tuvākie Palladium koncerti:
11. februārī LAMB
14. februārī Linda Leen
5. aprīlī Gacho
22. aprīlī The Do

Foto: Zola Jesus. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV