Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Festivālā Rabarock uzstāsies The Stranglers un The Big Pink

EasyGet.lv, 17.02.2012. 11:22

Festivāls Rabarock, kas 15. un 16. jūnijā Igaunijā notiks jau septīto reizi, izziņojis pirmos māksliniekus, kuru starpā atrodami arī leģendārie The Stranglers un indīroka giganti The Big Pink no Apvienotās Karalistes. Festivālā uzstāsies arī Skyforger no Latvijas.
Festivālā Rabarock uzstāsies The Stranglers un The Big Pink

Pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados izveidotā The Stranglers ir viena no Lielbritānijas veiksmīgākajām pankroka grupām – leģendārā apvienība 40 gadu garumā turpinājusi rakstīt jaunu mūziku un nav sēdējusi uz agrīno hītu lauriem. Līdz šai dienai The Stranglers izdevuši 17 albumus, kas pārdoti pusotra miljona eksemplāru apmērā. Tādi hīti, kā 'Golden Brown', 'Peaches', 'No More Heroes', 'Always the Sun' un 'Strange Little Girl' apvieno dažādu paaudžu mūzikas mīļotājus. Martā The Stranglers klajā laidīs jaunu albumu ar nosaukumu Giants. Igauniju grupa apmeklēs otro reizi – tālajā 1991. gadā The Stranglers bija festivāla Rock Summer galvenie mākslinieki.

Savukārt britu indīroka duets The Big Pink Igaunijā viesosies pirmo reizi. Multi-instrumentālistu Robija Furzes (Robbie Furze) un Mailo Kordela (Milo Cordell) grupa guva milzu popularitāti pateicoties veiksmīgajam singlam 'Dominos'. Arī 'Dominos' koverversija, slavenās amerikāņu reperes Nicki Minaj izpildījumā veicināja grupas panākumus. Albums A Brief History Of Love iekļuva vairākos gada labāko albumu topos. Šī gada janvārī klajā nāca The Big Pink otrais studijas albums Future This, no kura dzirdētie singli 'Stay Gold' un 'Hit The Ground (Superman)' pavisam noteikti tiks izpildīti arī festivālā Rabarock, Jarvakandi pilsētā, Igaunijā.

Hārdkora faniem Rabarock festivāls sarūpējis astoņdesmitajos gados izveidoto eklektiskā pankroka grupu The Dwarves no ASV, kura nesen apvienojusies un izdevusi albumu The Dwarves Are Born Again. Grupas ierašanās sagādās galvassāpes kā festivāla organizētājiem, tā arī citām grupām – grupa ar Blagu Dāliju (Blag Dahlia) priekšgalā karjeras laikā piedzīvojusi kopējus arestus, slimnīcas apmeklējumus un citas nepatikšanas.

Festivālā gaidāma arī progresīvā roka grupa Von Hertzen Brothers un glamroka meistari Reckless Love – abas somu grupas jau iemīļojuši vietējie klausītāji. Savukārt īpašu krāsu notikumam piešķirs The Experimental Tropic Blues Band no Beļģijas, kas pazīstama ar trakulīgām rokenrola performancēm. Savukārt Latviju Rabarock pārstāvēs metāla grupa Skyforger, kas komentārus neprasa nevienam ziemeļvalstu smagās mūzikas cienītājam.

Rabarock ir Igaunijas lielākais rokfestivāls, tas notiek mazajā Jarvakandi pilsētā, kas atrodas 80 kilometru attālumā no Tallinas, un 60 kilometru attālumā no Pērnavas. Iepriekšējos gados Rabarock uzstājušies tādi mākslinieki, kā Sparks, The Fall, Public Image Ltd., Danko Jones, Filter, Pendulum, Lailback, Electric Six, The Misfits, The Exploited, Helloween, Gary Numan, Anthrax un daudzi citi. Pērn Rabarock apmeklēja aptuveni 10 tūkstoši apmeklētāju.

Tuvāko mēnešu laikā mākslinieku saraksts ievērojami papildināsies. Biļetes jau tagad iespējams iegādāties visās Biļešu Servisa kasēs, visā Latvijā, kā arī internetā – http://www.bilesuserviss.lv/lat/concerts/muzika/roks_un_pops/?concert=97414

Papildu informācija: www.rabarock.ee

Foto: The Stranglers. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV