Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Bītboksa karalis Dub Fx uzstāsies festivālā Rabarock

EasyGet.lv, 10.04.2012. 14:55

Dub Fx ir viens no pasaules ievērojamākiem bītboksa māksliniekiem – ar balsi un dažādiem efektiem viņš licis dejot cilvēkiem Parīzes, Ņujorkas un Milānas ielās. Iepriekš uzstājies pasaules lielākajos festivālos un arī pilnībā izpārdotos koncertos Igaunijā, Dub Fx iepazīstinās ar savu jaunāko programmu Rabarock festivālā, Jarvakandi, Igaunijā, informē Kristofers Knesis.
Bītboksa karalis Dub Fx uzstāsies festivālā Rabarock

Dub Fx, īstajā vārdā Bendžamins Stanfords (Benjamin Stanford), nāk no Melburnas, Austrālijā. Spontāni sniedzot koncertus uz ielām visā pasaulē, kopā ar dzīvesbiedri Flower Fairy, Bendžamins kļuvis par vienu no pasaules atzītākajiem bītbokseriem. Dub Fx rada mūziku ar savu balsi, papildinot to ar efektu pedāļiem. Dziesmu 'Flow' un 'Love Someone' videoklipi YouTube skatīti desmitiem miljons reižu. Dub Fx uzstājies tādos festivālos, kā Glastonbury un Polish Woodstock, kā arī izpārdotās koncertzāles daudzviet pasaulē, tostarp, atkārtoti, Igaunijā. Dub Fx izdevis divus dzīvos albumus, studijas albumu Everythinks a Ripple (2009) un kopdarbu ar Sirius – A Crossworlds. Dub Fx and Sirius (2010). Festivālā Rabarock Dub Fx prezentēs savus jaunākos un svaigākos skaņdarbus.

Jau iepriekš ziņots, ka Rabarock 2012 uzstāsies pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados dibinātā britu panku grupa The Stranglers, britu indīpopmūzikas duets The Big Pink, amerikāņu eklektiskā grupa The Dwarves, somu grupas Von Hertzen Brothers un Reckless Love, beļģu rokenrola grupa The Experimental Tropic Blues Band un arī latviešu folkmetāla grupa Skyforger. Mākslinieku saraksts tiek papildināts.

Rabarock ir Igaunijas lielākais rokfestivāls, šogad tas notiek 15. un 16. jūlijā mazajā Jarvakandi pilsētā, kas atrodas 80 kilometru attālumā no Tallinas, un 60 kilometru attālumā no Pērnavas. Iepriekšējos gados Rabarock uzstājušies tādi mākslinieki, kā Sparks, The Fall, Public Image Ltd., Danko Jones, Filter, Pendulum, Lailback, Electric Six, The Misfits, The Exploited, Helloween, Gary Numan, Anthrax un daudzi citi. Pērn Rabarock apmeklēja aptuveni 10 tūkstoši apmeklētāju.

Tuvāko mēnešu laikā mākslinieku saraksts ievērojami papildināsies. Biļetes jau tagad iespējams iegādāties visās Biļešu Servisa kasēs, visā Latvijā, kā arī internetā – http://www.bilesuserviss.lv/lat/concerts/muzika/roks_un_pops/?concert=97414

Atgādinām, ka Dub Fx Rīgā viesojās 2011. gada aprīlī, kopā ar dzīvesbiedreni Flower Fairy uzstājoties Sapņu fabrikā. Foto no koncerta aicinām aplūkot šeit.

Foto: Dub Fx koncertē Sapņu fabrikā. Foto (c) Vladislavs Punculs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV