Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

"Russian Circles" koncertu Rīgā ievadīs "Deafheaven"

EasyGet.lv, 24.02.2012. 14:40 | komentāri (1)

Gaidāmajā Eiropas turnejā instrumentālās ģitārmūzikas trio "Russian Circles" pievienosies un kopīgu koncertu arī 12. aprīlī Rīgā sniegs agresīvus žanrus izaicinošais kolektīvs "Deafheaven" no Sanfrancisko, ASV, informē koncerta organizatori SKYR.
"Russian Circles" koncertu Rīgā ievadīs "Deafheaven"

Jaunais, bet šobrīd strauji atzinību iemantojošais kvintets savā mūzikā cenšas jaukt robežas postroka nesteidzīgo episkumu, melnā jeb "blekmetāla" eksperimentiem un šīs tūkstošgades hardcore instrumentālo un vokālo estētiku. Par mūziķu centienu veiksmīgumu liecina kaut vai fakts, ka "Deafheaven" pirmais pilnmetrāžas ieraksts "Roads to Judah" 2011. gadā tika izdots izdevniecības "Deathwish Inc." paspārnē. Līdzīgi kā "Neurot Recordings", "Hydra Head Records", "Constellation" un citas, "Deatwish Inc." ir par personībām, stāstiem un kopīgu ideoloģiju. Šajā gadījumā – izdevniecības vadītājs un smagās mūzikas ikonu "Converge" līderis Džeikobs Benons (Jakob Bannon) ir atradis gara radiniekus arī grupā "Deafheaven".

Nav noslēpums, ka šobrīd smagā jeb metālmūzika piedzīvo jau kuro reinkarināciju un klausītāju, kuri, iespējams, iepriekš žanra pārmaiņām un mutācijām nav sekojuši vispār, uzmanības lokā nonākušas tādi kolektīvi kā Liturgy vai Wolves In The Throne Room. Arī Deafheaven. Virziens, kurā minētie kolektīvi pēdējo gadu laikā ved t. s. "blekmetālu", šķiet, kliedējis arī aizspriedumainākos un pat puritāniskos žanra piekritēju uzskatus, kuriem mūziķu vizuālā un ķermeniskā estētika likās neatbilstam pieņemtajiem kanoniem.

"Dažkārt metālmūzikas skatuves svastarpēji ciešās vienotības sajūta var būt iemesls tuvredzībai un aizspriedumiem. Mēs neatbilstam klišejai par to, kā būtu jāizskatās šī žanra mūziķiem, tāpēc ne reti par mums pasmejas. Žēl, bet metālmūzikas skatuvē aiz anonimitātes iespējams droši paslēpties," kādā intervijā stāsta grupas dalībnieks Džordžs Klārks (George Clarke).

Lai nu kā, nupat noslēgusies Eiropas turneja, gaidāmie koncerti ASV, lai pēc tam atkal atgrieztos kopā ar "Russian Circles", ir "Deafheaven" centieni pierādīt, ka varbūt tikai Īslandes studijās ierakstītā mūzika ir par tērpiem, grimu un šovu.

Grupu "Russian Circles" un "Deafheaven" koncerts Rīgā notiks 12. Aprīlī Ģertrūdes ielas teātrī (Ģertrūdes ielā 101a). Biļetes uz to pieejamas elektronisko biļešu tirdzniecības vietnē internetā – www.bezrindas.lv. Tuvojoties koncertam, biļetes kļūs dārgākas.

Papildu informācija: http://deafheaven.tumblr.com/

Deafheaven uzstāšanās "Bow and Sparrow" Losandželosā:

Foto: Deafheaven. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV