Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Ambient mūzikas vakarā uzstāsies Timotijs Houlhauss un Robijs Džadkins

EasyGet.lv, 29.03.2012. 14:49

Valmierā mākslas "Galerijā Laipa" 3. aprīlī plkst. 18:00, Valmieras Kultūras un mākslas mēneša ietvaros, notiks Ambient stila mūzikas noskaņu vakars, kurā uzstāsies Timotijs Houlhauss un Robijs Džadkins no Lielibritānijas, informē Sandis Baumanis.
Ambient mūzikas vakarā uzstāsies Timotijs Houlhauss un Robijs Džadkins

Timotijs Houlhauss (Timothy C. Houlhouse) ir daudzšķautnains skaņu mākslinieks no Portsmutas, Anglijā. Houlhauss savu muzikālo ceļu aizsācis aizvadītās desmitgades sākumā, pievienojoties sludge un doom metal mūzikas grupai Among the Missing, kuras sastāvā izdoti vairāki studijas albumi, tostarp 2007.gadā sadarbībā ar mūzikas ierakstu izdevniecību Withered Hand Records (Pombagira, Crumbling Ghost) izdotais albums Cease to Exist, kas iezīmēja grupas darbības beigas.

Mākslinieku raksturo neskaitāmi sadarbības projekti, kuri atspoguļojas izdotos trīs pilnmetrāžas albumos, kā arī vairākos nelielāka apjoma ierakstos vai muzikālajās sadarbībās, kuras savu interešu lokā stiepjas no trokšņu mūzikas kolāžām un lauku ierakstiem līdz pat minimālisma noskaņu kompozīcijām.

2010.gada septembrī Houlhauss piedalījās neatkarīgās kultūras festivālā Incubate Nīderlandē, kā arī aizvadījis vairākus apjomīgus Eiropas koncertbraucienus.

Houlhausa veikumu, kādā no intervijām, kā vienu no, viņasprāt, mūsdienu ievērojamākajiem izpildītājiem, atzinusi Ņujorkas no wave leģendas grupas Swans kādreizējā dalībniece un vokāliste Džarbo.

Robijs Džadkins (Robbie Judkins) pārstāv Anglijas eksperimentālās mūzikas skatuves uzlecošo mākslinieku ierindu.
Džadkinsa muzikālā darbība virzīta uz mūsdienu un trokšņu mūzikas izaicinājumiem, kā arī šķietami nebeidzamajām tehniskajām iespējām tajā, to skaitā, atgriezeniskajām saitēm un cilpām, dūkoņas un elektroniskās mūzikas ierīcēm.
2010.gadā pašrocīgi un ar neatkarīgo ierakstu izdevniecību atbalstu izdoti vairāki Left Hand Cuts off the Right studijas albumi, tostarp kopdarbs Sokushinbuts ar angļu čellistu Nacht und Nebel. 2011.gada vasarā Džadkins ar koncertiem viesojies Baltijas valstīs.

Ieeja uz pasākumu – 2LVL (biļetes varēs iegādāties koncerta norises vietā – Mākslas „Galerijā Laipa", Rīgas ielā 25c, Valmierā.)

Pasākums tapis sadarbībā ar ULVE Agency un Unfinished Skyscraper.

ULVE Agency ir 2009.gada nogalē aizsākta neatkarīgās kultūras platforma. Pamatdarbība un tās virzieni saistīti ar dažādu mūsdienu neatkarīgās kultūras mākslinieku priekšnesumu un koncertu rīkošanu. Izveidota veiksmīga sadarbība ar viesmāksliniekiem no Eiropas, Ziemeļamerikas, Dienvidamerikas un Āzijas. Starp aizvadītajiem pasākumiem minami dažāda mēroga neatkarīgās mūzikas koncerti Baltijas valstīs, kā arī līdzdalība 2011.gada laikmetīgās mākslas festivālā Survival Kit 3 un mūsdienu kultūras forumā Baltā Nakts.

Foto: Timotijs Houlhauss. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV