Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Positivus Festivālā uzstāsies Keane, The Vacinnes, Instrumenti un King Charles

EasyGet.lv, 02.04.2012. 18:10

Britu grupa Keane ir viens no galvenajiem māksliniekiem, kas šovasar 20. un 21 jūlijā uzstāsies Positivus Festivālā Salacgrīvā. Tāpat programmu papildina grupa Instrumenti, vienīgā latviešu grupa, kas uzstāsies uz galvenās TELE2 skatuves, The Vaccines, King Charles un zviedru - Niki & The Dove, informē festivāla organizatori. Iepriekš jau ziņots, ka arī Friendly Fires, SBTRKT live, Ewert and the Two Dragons, Givers, Jamie N Commons, Lucy Rose, Vondelpark un Cashier No9.
Positivus Festivālā uzstāsies Keane, The Vacinnes, Instrumenti un King Charles

Galerijas:

Positivus Festivāls šogad piedzīvos dažādas pārmaiņas: festivāla otrā skatuve sauksies „Nordea skatuve" un atradīsies vecajā estrādē. Kļūstot lielāka, atrašanās vietu mainīs "RedBull skatuve", un klāt nāks pavisam jauna - "Palladium telts", kura top kopā ar Eiropas festivālu atbalstītāju, zīmolu "Tuborg".

Viena no Latvijā ilgāk gaidītākajām grupām – Keane tika izveidota jau 1997. gadā un līdz šim pārdzīvojusi gan slavas viļņus, ko atnesa debijas albums Hopes and Fears 2004. gadā un otrais studijas albums Under the Irons Sea 2006. gadā, gan klusākus periodus. Saņēmuši neskaitāmas kritiķu un klausītāju vēlētas mūzikas balvas, kā arī klausītāju mīlestību, grupa var lepoties ar ļoti labiem komerciāliem panākumiem. Klavieres, kas ir grupas galvenais instruments, veido atšķirīgu, emocionāli piesātinātu skanējumu. Grupas jaunais, piektais studijas albums jau ierakstīts un iznāks šā gada maijā.

The Vaccines ir viena no šī brīža aktuālākajām un veiksmīgākajām jaunajām britu grupām, kura ar savu pagājušā gadā izdoto debijas albumu What Did You Expect from the Vaccines ir radījuši tik daudz hitu kā reti kurš. Viņu enerģiskās, vintage-britu, panciski roķīgās dziesmas, varētu likties, ka grupā atdzimis Sid Vicious. The Vaccines puiši gan pavisam maz atbilst priekšstatos auklētajam panciskajam tēlam – tērpušies tipiski britiski līdz galam aizpogātos, gandrīz vai stīvi iestērķelētos kreklos un perfektu matu sakārtojumu, viņu tēls ir kā pretstats apbrīnojami dzīvajam un iespaidīgajam skanējumam, kas divu gadu laikā pēc grupas dibināšanas, 2010. gadā, nu jau kaldināts neskaitāmos festivālos un koncertos.

King Charles atgriežas. Viņš ir daļa no jaunā "britu lauku dīvainīšu" viļņa, un patīk tiem, kas jūsmo par Noah and the Whale un Mumford and Sons. (Starp citu, King Charles ir koncertējis kopā ar abām minētajām apvienībām, īpaši daudz ar Mumford and Sons). Pagājušā gada King Charles Positivus Festivālā uzstājās pirmo reizi, piedzīvojot milzīgu publikas atsaucību, tādēļ šogad viņš atgriežas, lai būtu viens NORDEA skatuves galvenajiem māksliniekiem.

Niki and The Dove - Skandināvijas popmūzika labākajā nozīmē un izpildījumā. Šī ir vēl viena grupa no šis vasaras programmas, kura iekļauta prestižajā BBC Sound of 2012 sarakstā. Vairākas viņu dziesmas - The Drummer un Mother Protect jau labu laiku ir bieži spēlētas Latvijas radiostacijās. Duetā saklausīsiet labāko pop skanējumu no Prince, Kate Bush un Fleetwood Mac.

"Instrumenti" ir galvenā pašmāju grupa festivālā. Debijas albums "TRU" martā ieguvis Zelta diska statusu un drīz gaidāms decembrī Arēnā Rīga notikušā grupas koncerta ieraksts DVD. Tieši šis koncerts kļuva par vienu no pagājušā gada ievērojamāko notikumu Latvijas populārās mūzikas koncertdzīvē. Grupa plāno vairākus elementus no Arēnas koncerta parādīt arī uz Positivus skatuves.

http://vimeo.com/34995852

Līdz šim izziņotie festivāla mākslinieki ir Friendly Fires, SBTRKT live, Ewert And The Two Dragoons, Jamie N Commons, Lucy Rose, Vondelpark, Givers, Cashier No.9.

Lielākais mūzikas un mākslas festivāls Baltijā – Positivus Festivāls 2012 šogad sesto reizi notiks 20. un 21. jūlijā Salacgrīvā. Biļetes uz festivālu nopērkamas tickets.positivusfestival.com, Biļešu Serviss kasēs, internetā un Nordea bankomātos visā Latvijā. Biļešu cena, sākot ar 2. aprīli, ir Ls 33,00 par divu dienu biļeti bez telts vietas un Ls 36,50 par divu dienu biļeti ar telts vietu.

Vairāk informācijas:
www.positivusfestival.com
www.positivus.com
tickets.positivusfestival.com

Foto: Britu grupa Keane. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV