Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Anta Eņģele uzstāsies krievu romanču vakarā Bauskas pilī

EasyGet.lv, 17.04.2012. 09:20

21. aprīlī plkst. 18:00 Bauskas pilī skanēs 30. gadu krievu tango, valši, romances un tautas melodijas dziedātājas un ģitāristes Antas Eņģeles un somu bajānists Marko Ojalas izpildījumā, informē Bauskas pils muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Ilva Bitēna. Koncertā skanēs Pjotra Ļeščenko, Aleksandra Vertinska un Allas Bajanovas skaņdarbi.
Anta Eņģele uzstāsies krievu romanču vakarā Bauskas pilī

Programma „Pagājības laimes mirkļi" veidota, meklējot līdzsvaru starp noteiktību un romantiku. Ikviena no dziedātājas solo programmai izvēlētajām dziesmām sola apburt ar melodisko likteņstāstu un temperamentu - par aizrautīgu dzīvi, skumjām un prieku. Krievu valšu izlase piešķir izteikti romantisku skanējumu. Valšu un tango skaņdarbi sarakstīti, sākot ar Krievu – japāņu kara laiku, līdz pat 1958. gadā komponētajai "Чёрное море моё/ Mana melnā jūra", kas sākotnēji rakstīta kā kino mūzika. Koncerta nosaukums aizgūts no 19. gadsimta romances teksta dzejas rindām.

Mūziķi kopā spēlē 7 gadus. Šī ir trešā programma, kuru viņi veido kopā. A. Eņģeles repertuārs ir ļoti plašs — no tautasdziesmām līdz roka klasikai. M. Ojala ir universāls mākslinieks - dažādos žanros spēlē elektrisko ģitāru, ir liels Elvisa Preslija fans, zina no galvas visas viņa dziedātās dziesmas. Somiem tango ir asinīs un krievu mūziku tur daudzus gadus māca izcili krievu pedagogi. 2010. gadā A. Eņģele Bauskas pilī uzstājās kopā ar Ivaru Hermani.

Biļetes iepriekšpārdošanā var iegādāties Bauskas pils muzeja kasē, mākslas salonā Meistars Gothards un rezervēt pa tālr. 63923793, 63922280 vai e-pastu: bauska.pils@e-apollo.lv (rezervētās biļetes jāizpērk ne vēlāk kā 30 min. pirms pasākuma). Biļetes cena– 4,00 Ls. Sīkāka informācija pieejama mājas lapā: www.bauskaspils.lv.

Koncerta organozatori informē, ka stundu pirms un pēc pasākuma darbosies pils kafejnīca.

Foto: Dziedātāja un ģitāriste Anta Eņģele un somu bajānists Marko Ojala. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV