Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Britu roka leģenda uz Dzintaru koncertzāles skatuves

EasyGet.lv, 15.05.2012. 12:08

30. jūnijā Dzintaru koncertzālē festivāla Live Fest ietvaros uzstāsies britu rokgrupa Manfred Mann's Earth Band, kuru iesildīs Latvijas publikai labi zināmā blūza un roka zvaigzne Louie Fontaine & Starlight Searchers, informē festivāla organizatori.
Britu roka leģenda uz Dzintaru koncertzāles skatuves

Manfred Mann's Earth Band ir viena no progresīvā roka klasiskajām grupām, kas dibināta 1960. gadā Lielbritānijā un sešdesmito septiņdesmito gadu mijā piedzīvojusi vairākkārtējas grupas sastāva izmaiņas. 1971. gadā tā nostabilizējās kā progresīvā roka apvienība, kuras oriģinālsastāvā ir arī vēlākais AC/DC bundzinieks Kriss Sleids. Manfred Mann's Earth Band skaņdarbos saplūst roka, džeza un klasiskās mūzikas ietekmes (vairākas kompozīcijas balstītas simfoniskās mūzikas tēmās), taču, atšķirībā no daudzām citām progroka grupām, viņiem parasti izdodas saglabāt melodisku skanējumu, ko īpaši rotā grupas līdera Manfreda Manna savdabīgā sintezatoru spēle.

Astoņdesmitajos grupa piedzīvoja virkni sastāva izmaiņu, bet pats Manfrēds arvien intensīvāk sāka aizrauties ar elektroniku, kā arī sociālpolitiskām aktivitātēm, protestējot pret Dienvidāfrikas Republikas aparteīda režīmu. Visbeidzot Manfreds Manns savā dzimtenē kļuva par personu non grata, kam aizliegta iebraukšana valstī. Simboliski, ka tieši šajā periodā MMEB rada vienu no savām labākajām platēm - Āfrikas mūzikas ietekmēm bagāto "Somewhere in Afrika" (1983).

Manfred Mann's Earth Band pēdējais albums iznāca 2004. gadā ar nosaukumu "2006". Pēdējos gados grupā atgriezies sākumsastāva ģitārists un dziedātājs Miks Rodžerss, un tā atkal aktīvi koncertē, izpildot savu klasisko repertuāru, kas joprojām sniedz pārliecinošu liecību par rokmūzikas zelta laikmeta sasniegumiem.

Festivāla Live Fest ietvaros, kas Jurmalā norisināsies no 30. jūnija līdz 1. jūlijam, grupa svinēs estrādes karjeras 40. gadadienu. Biļetes uz šo un citiem festivāla koncertiem iespējams iegādāties Biļešu servisa kasēs.

Foto: Britu roka leģenda Manfred Mann's Earth Band. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV