Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

"Mona De Bo" koncertēs Krievijā

EasyGet.lv, 15.05.2012. 13:03

Latvijas ekperimentālās rokmūzikas grupa "Mona De Bo" piektdien, 18. maijā, uzstāsies Sergeja Kurjohina modernās mūzikas un mākslas festivālā SKIF Sanktpēterburgā, informē "I Love You Records" pārstāvji. Šonedēļ grupa sniegs arī divus koncertus Maskavā.
"Mona De Bo" koncertēs Krievijā

SKIF (Sergeja Kurjohina Starptautiskais Festivāls) ir modernās mūzikas un mākslas festivāls, kas kopš 1998. gada notiek Pēterburgā, Krievijā. Sergejs Kurjohins bija starptautiski pazīstams krievu komponists, mūziķis un izpildītājs – ārkārtīgi ietekmīga figūra Krievijas roka, džeza un eksperimentālajā mūzikā. Kopš viņa pāragrās nāves 1996. gadā darbojas Kurjohina vārdā nosaukts fonds mūsdienu mūzikas un mākslas veicināšanai Krievijā. SKIF-1 un SKIF-2 festivāli notika 1997. un 1998. gadā Ņujorkā. SKIF-3 tika pārcelts uz Kurjohina dzimto pilsētu Pēterburgu un kopš tā laika notiek tur.

Iepriekšējie piecpadsmit festivāli ir pulcējuši tādus māksliniekus kā Terry Riley, SWANS, Otomo Yoshihide, Lars Hollmer, Damo Suzuki, Peter Brotzman, Rashied Ali, John Cale, trio Nils Petter Molvaer/Thomas Stronen/Eivind Aarset, James Blackshaw, Mats Gustaffson, Silence Kit, Deerhoof un citus.

Pirms došanās uz Sanktpēterburgu "Mona De Bo" sniegs divus koncertus Krievijas galvaspilsētā. 16. maijā grupa uzstāsies Maskavas klubā "DOom", bet 17. maijā - Maskavas klubā "Zavtra".

Uzziņai: www.kuryokhin.net un www.monadebo.com

Foto: Latvijas ekperimentālās rokmūzikas grupa "Mona De Bo". Foto © Sandis Vāgners

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV