Otrdiena, 30.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Liāna, Lilija, Alta;

Fear Factory iesildīs itāļu Forgotten Tears un igauņu Who Framed Roger Moore?

EasyGet.lv, 13.06.2012. 11:12

Vienu no industriālā metāla visu laiku ietekmīgākajām grupām Fear Factory, kas jau pēc nedēļas, 19. jūnijā, spēlēs klubā "Melnā piektdiena", koncertā iesildīs itāļu melodiskā deathcore vienība Forgotten Tears un Who Framed Roger Moore? no Igaunijas, informē koncerta organizators Valdis Bērvads.
Fear Factory iesildīs itāļu Forgotten Tears un igauņu Who Framed Roger Moore?

Salīdzinot ar Fear Factory, kas spēlē kopš 1990. gada un ir vieni no industriālā metāla pamatlicējiem un pirmajiem slīpētājiem, apvienības Forgotten Tears un Who Framed Roger Moore? ir jaunas. Milānas jaunieši Forgotten Tears spēlē kopš 2005. gada, un pagājušogad ir iznācis viņu pirmais īstais pilnmetrāžas albums «Words to End». Grupa cenšas kombinēt tos aktuālos elementus, kuri pašlaik dominē metālmūzikas populārākās daļas virsotnē — melodiskumu, smagumu un lauzītus, iepriekš neparedzamus ritmus, taču nedodot priekšroku šiem elementiem katram atsevišķi, bet gan cenšoties tos apvienot praktiski ikvienas dziesmas ietvaros. Rezultāts ir acīmredzams: kāpjoša popularitāte Rietumeiropas metālistu aprindās un atrašanās nepārtrauktās tūrēs.

Igauņi Who Framed Roger Moore? spēlē diezgan līdzīgi, tomēr ar atšķirību tajā ziņā, ka viņu mūzika ir mazāk melodiska, toties ar elektronikas un taustiņu nokrāsām, un vokāls ir daudz sulīgāks nekā Forgotten Tears. Grupa ir pavisam jauna un Latvijā spēlēs pirmoreiz. Turklāt arī Who Framed Roger Moore? tikko iznācis debijas albums «Woman with a Distortion Stompbox», kuru koncertā klubā "Melnā piektdiena" grupa sola atskaņost gandrīz pilnā garumā.

Vakara galvenie mākslinieki Fear Factory spēlējuši Latvijā tikai vienu reizi — 2010. gadā, kad sniedza īsu uzstāšanos, būdami Metallica iesildītāji «Arēnā Rīga». 19. jūnijā uz «Melnās Piektdienas» skatuves sniegs divu stundu koncertu, kurā spēlēs klasiskos gabalus «Shock», «Edgecrusher», «Smasher/Devourer», «Powershifter», «Demanufacture», «Zero Signal», kā arī nesenāko «Fear Campaign» un, protams, dziesmas no jaunā albuma «The Industrialist». Grupas dziedātājs Bārtons C. Bells un ģitārists Dino Kazaress ir ne tikai mūziķi, bet arī zinātniskās fantastikas adepti, kuri Fear Factory albumos jau pirms divdesmit gadiem paredzējuši un analizējuši sabiedrības arvien ciešāko saaugšanu un savstarpējo atkarību ar dažādām modernajām tehnoloģijām un elektronisko aparatūru.

Koncerta sākums klubā "Melnā piektdiena", Brīvības 193c, plkst. 20.00, klubs būs atvērts no plkst. 19.00.

Biļetes jau nopērkamas "Biļešu paradīze" kasēs un internetā: http://www.bilesuparadize.lv/events/perf/5314

Forgotten Tears — «Words to End» video

Who Framed Roger Moore? mājaslapa ar video un dziesmām: http://www.whoframedrogermoore.com/WFRM.html

Foto: Fear Factory. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV