Otrdiena, 30.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Liāna, Lilija, Alta;

Fear Factory Eiropas tūres laikā izdod jaunu albumu

EasyGet.lv, 18.06.2012. 15:01

Eiropas tūres laikā ir iznācis amerikāņu industriālā metāla dzinējspēka Fear Factory jaunais studijas albums «The Industrialist» (Century Media/AFM). Tas iezīmējis ģitārista Dino Kazaresa un dziedātāja Bārtona C. Bella atgriešanos pie Fear Factory raksturīgā piegājiena — izlaist konceptalbumus.
Fear Factory Eiropas tūres laikā izdod jaunu albumu

«The Industrialist» koncepts, ietverts desmit industriālā metāla žanram raksturīgi asās un ritmiskās dziesmās, mēģina prognozēt procesu, par kuru iepriekš teoretizējuši tikai zinātnieki — kā atsevišķas moderno tehnoloģiju daļas pamazām attīstīs spēju «atcerēties» iepriekš uzkrāto informāciju un izmantot to neatkarīgi no cilvēku rakstītās programmatūras. Tādā veidā mākslīgais intelekts var tikt nevis apzināti radīts, bet gan pamazām evolucionēt pats, un šāds mākslīgais intelekts nebūs kontrolējams un nedarbosies cilvēku interesēs. Albuma koncepts ir izklāstīts atsevišķā grāmatiņā, ko sarakstījis grupas vokālists Bells un kas bukleta vietā pievienota «The Industrialist» CD un vinilplates izdevumiem.

Fear Factory jau no grupas pirmsākumiem 1989. gadā precīzi prognozējuši tādas parādības kā daudzu valstu apsēstību ar videonovērošanas ierīkošanu sabiedriskās vietās, privāto «drošībnieku» struktūru iespiešanos pa vidu dažādām ekonomikas nozarēm, bezpilota lidaparātu izmantošanu ne vairs tikai svešu valstu, bet arī savas valsts iedzīvotāju kontrolei un izsekošanai utt. Fear Factory daiļradei cauri ejošais kopējais «mehanizācijas» koncepts seko līdzi tam, kā cilvēki arvien vairāk apaug ar dažādām tehnoloģijām, datoriem un citām elektroniskām ierīcēm, no kurām mēs kļūstam atkarīgi un vairs nespējam dzīvot bez tām. Bet Fear Factory mūzika nenosoda un nemoralizē — tā vietā tiek izdarītas nākotnes prognozes.

Šī konsekventā pieturēšanās pie daiļrades pamattēmas pagājušā nedēļā tikusi novērtēta ar «Golden Gods» balvu kategorijā «Ikonas». «Balvas nosaukums principā runā pats par sevi — mākslinieki, kuru darbs kļuvis par metālmūzikas stūrakmeni. Tikai dažas grupas spējušas radīt tik ietekmējošus un perfektus albumus kā «Demanufacture» vai nesenāko «Mechanize» un šīgada fantastisko «The Industrialist»,» balvas ieguvējus apsveic Eiropas ietekmīgākais smagās mūzikas žurnāls «Metal Hammer».

Fear Factory otrdien, 19. jūnijā, klubā «Melnā Piektdiena» spēlēs kopā ar iesildītājiem — Itālijas modernā deathcore piecinieku Forgotten Tears un Igaunijas jauniešiem Who Framed Roger Moore?. Jaunais albums «The Industrialist» tikmēr meklējams mūzikas veikalā «Randoms» un citur, kā arī būs pieejams koncerta vakarā klubā. Pēc koncerta fani varēs sagaidīt Fear Factory dalībniekus un saņemt autogrāfus.

Ieskats jaunajā albumā:

Foto: Fear Factory. Foto (c) flickr.com/Metal Chris

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV