Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Rīgā un Valmierā notiks meditatīvās mūzikas koncerti

EasyGet.lv, 29.06.2012. 13:18

Trešo gadu Latviju apciemos klausītāju atzinību iemantojušais mūzikas maestro - Massimo (Max) Ormea (Itālija) ar savu Om Ensemble, kura sastāvā Latvijā arī šogad muzicēs perkusiju virtuozs Nils Īle, harmonija, flautas un daudzu citu instrumentu meistars Marc Citroen (Holande), brīnišķīgas balss īpašniece Natalie Olko (Polija) un dziedātāji no Latvijas – Rasa Vītola, Anna Brašmane, Jorens Aizsils, kā arī čella meistare Inga Krustkalna, vijolnieces Katrīna Kalēja un Zane Baltalksne, informē Ieva Lešinska.
Rīgā un Valmierā notiks meditatīvās mūzikas koncerti

Max Ormea un Nila Īles sadarbība ir kļuvusi par tradīciju, kas ik gadu priecē klausītājus Latvijā. Savstarpēji iedvesmoti, viņi ir uzstājušies arī plašajai Berlīnes publikai. Ikreiz viņu tikšanās uz skatuves kļūst par improvizācijas brīnumu, prieku un aizrautību, mieru un klusumu. Viņu radītā mūzika ir kā meditatīvi muzikāls ceļojums cauri garīgumam un kultūrām ārpus valstu un reliģiju robežām, apvienojot Austrumu, Rietumu un Āfrikas tradīcijas.

Meditatīvās mūzikas koncerti notiks 7. jūlijā plkst. 19:00 Spīķeru koncertzālē, Maskavas ielā 4, k.1, Rīgā, un 8. jūlijā plkst. 17:00 Valmieras kultūras centrā, Rīgas ielā 10.

Massimo Ormea ir profesionāls ģitārists, dziedātājs un komponists, kurš uzstājies Eiropā un Indijā kopā ar tādiem māksliniekiem kā Gloria Gaynor un Augusto Martelli. Max ir arī jogas skolotājs. Viņa radīto ansambli Om Ensemble veido stīgu kvartets, ģitāra, dziedātāji un perkusijas.

"Mūzika var ārstēt. Cilvēks sastāv no atomiem, un atomiem ir vibrācijas. Mūzika arī ir vibrācija. Ja mums dziedot mantras, meditējot vai vienkārši ļaujoties mūzikai, izdodas nonākt rezonansē - vienā ritmā - ar šīm vibrācijām, tā mūs labvēlīgi ietekmē. Senajos indiešu tekstos ir teikts: mūsu ķermenis ir mūzikas instruments. Tad to var uzskaņot. Un tāpat pareizi uzskaņot var arī mūsu attiecības ar citiem cilvēkiem un pasauli. Mēs mācāmies ļaut savam ķermenim dabiski vibrēt, tā aizvadot toksīnus, sliktas domas," skaidro Max Ormeo.

Nils Īle jau vairāk nekā piecpadsmit gadus nodarbojas ar etnoperkusiju spēles tehniku. Šo gadu laikā Nils ir daudz ceļojis (Āfrika, Indija, Itālija,Holande,Sibīrija u.c.) un papildinājis savu spēles tehniku, kā arī pilnveidojis zināšanas un izpratni par ritma būtību un spēku. Piedalījies vairākos starptautiskos (Berlīne, Somija, Zviedrija, Lietuva, Maskava, Pēterburga u.c.) festivālos, kā arī Baltijas mūzikas projektos. Viņš ir sadarbojies ar daudziem māksliniekiem, kopīgi veidojot performances gan vizuālās mākslas, gan teātra un kino pasākumos.

Marc Citroen ir flautists, pianists un komponists. Viņš ir arī mūzikas un meditācijas skolotājs. Koncertos Marc izpilda meditatīvu mūziku, papildinot to ar seniem mantru dziedājumiem. Viņš ir izdevis piecus meditatīvu mantru albumus.

Biļetes uz koncertiem pieejamas "Biļešu servisa" un "Biļešu paradīzes" kasēs.

Foto: Max Ormea. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV