Svētdiena, 28.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Terēze, Gundega;

PND Labā Dabā spēlēs maz, bet labi

EasyGet.lv, 27.07.2012. 09:43

Arī šogad, gatavojoties festivālam, radio NABA piedāvā intervijas ar Laba Daba māksliniekiem, kuri stāsta gan par paveikto, gan nākotnes iecerēm. Radio NABA studijā uz sarunu ieradās Didzis un Agris no grupas "PND".
PND Labā Dabā spēlēs maz, bet labi

Mazās skatuves lielā grupa

Tikpat stabila kā gadalaiku maiņas Latvijā, ir grupa "PND". Viņu dziesmas jau kļuvušas par klasiku, autoriem vēl dzīviem esot, un koncerti vienmēr klausītāju pilni, kuri grupas biogrāfiju pārzina labāk par pašiem dalībniekiem: "Paši jau neko vairs nevaram atcerēties, kā ir, tā ir. Un grupā ir vismaz seši, nu, reti, reti pa vienam, pa diviem, bet pārsvarā seši. Šodien esam divatā, bet šodien jau aicināja tikai smukos un atraktīvākos". Asprātības grupas dalībniekiem nekad nav trūcis, tāpat kā prasmes objektīvi novērtēt labākās uzstāšanās vietas. Didzis min, ka "PND" nav lielo skatuvju grupa, šis fakts pat dzirdams vienā grupas dziesmā: "Kāpēc tu stāvi pie lielās skatuves, nāc labāk pie mazās skatuves". Princips – jo mazāk, jo labāk – ir bijis svarīgs grupas šīs vasaras koncertgrafika veidošanā. Abi stāsta, ka šovasar paņemtas tādas kā brīvdienas: "Spēlējam pēc iespējas mazāk un Laba Daba ir viens no tiem "pēc iespējas mazāk". Arī puse no sastāva ir projām atvaļinājumos, precīzāk, Māris". Grupas sastāvs tās pastāvēšanas laikā piedzīvojis dažādas pārmaiņas, tomēr tas pat nav svarīgi, jo autentiskais skanējums, aizrautība un daļēja drēbju novilkšana pat ziemas koncertu laikā, palikusi nemainīga.

Galvenais, lai ir siens

Gan Didzis, gan Agris bija pagājušajā Labā Dabā un atceras, ka vislabākā skatuve bijusi šķūnī (Suņa skatuve), jo "ja ož pēc siena, tad ir baigi labi". Arī paši "PND" labprāt spēlēs uz Suņa skatuves, tā, lai jumts paceļas. "Izdomāsim kaut ko īpašu, varbūt samainīsimies ar instrumentiem. Bet alus šķirne netiks mainīta", stāsta Didzis un par pārvietošanos uz festivālu smejas, ka "Oranžajās brīvdienās" ir deviņi džeki, kuri brauc ar busu, bet "PND" ir seši dalībnieki, kuri brauc ar piecām mašīnām, "buss, tas ir pluss". Grupa festivālu apmeklēs kopā ar meitenēm, sievām un bērniem, kas šķiet pilnīgi saprotami – Laba Daba ir draudzīgs festivāls gan ģimenēm ar maziem bērniem, gan arī ģimeņu mazajiem četrkājainajiem draugiem. Daba sarunas dalībniekiem šķiet saprotama un atrašanās tajā – viegla: "Mēs esam no Pārdaugavas, kas ir vieni īsti lauki. Mēs esam katru dienu pie dabas un dabā. Iestādīt kartupeļus un kokus ir vieglāk kā uzstādīt pulti". Ņemam līdzi draugus, ģimenes un tiekamies Labā Dabā!

Atgādinām, ka no 3. līdz 5. augustam mūzikas festivālā Laba Daba Latvijas Universitātes atpūtas kompleksā "Ratnieki", Līgatnes novadā, visiem labas mūzikas un kvalitatīvas atpūtas cienītājiem būs iespēja trīs dienu garumā baudīt vairāk nekā četrdesmit grupu uzstāšanos.

Foto: Grupa PND. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV