Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Berlin Music Week bez Popkomm, bet ar Sigur Ros

Ilze Malaševska, 03.08.2012. 13:21

Īslandes mūziķu apvienība Sigur Ros, kas ar koncertu ir viesojusies arī Latvijā, šogad kļuvusi par Berlin Music Week (BMW) sensāciju. Līdz ar The Killers, Franz Ferdinand, Kraftklab un Positivus festivālā spēlējošo Jamie N Commons Sigur Ros 7. un 8. septembrī kāps uz Tempelhofas jeb vecās Hitlera lidostas laukumā uzbūvētas skatuves.
Berlin Music Week bez Popkomm, bet ar Sigur Ros

Pērn BMW bija vairākās daļās sadalīts mūzikas notikumu kopums, kas pilsētā notika vien trešo gadu, bet kam bija jāpiedāvā izklaide ikvienam, - daudzi koncerti dzīvās mūzikas piekritējiem, plašā klubu programma tiem, kam vairāk dejas prātā. Tomēr paši pirmsākumi ir meklējami starptautiskā mūzikas profesionāļu konferencē jeb tikšanās vietā, kuras mērķis ir vienkopus sapulcēt mūziķus, kuri ir gatavi savu talantu demonstrēt, spēlējot īsus koncertus (showcases), ierakstu kompānijas, kurām mūziķi var piedāvāt savus albumus izdošanai, un menedžerus, kuri meklē jaunus talantus vai var sniegt padomus. Vācijā šī konference 1989. gadā ieguva nosaukumu „Popkomm".

Šogad pasākuma organizatori ir atteikušies no pamata. Jau pērn sarunās ar mūziķu menedžeriem un ierakstu kompāniju pārstāvjiem bija jādzird žēlabainas nopūtas, ka tik maz industrijas darboņu ir Berlīnes Popkomā, ka Lielbritānija, mūzikas lielvalsts, atļaujas šādu pasākumu praktiski ignorēt, un, ka, atklāti sakot, kopš Popkomm no Ķelnes ir pārvācies uz Berlīni un transformējies par vienu no elementu, kas atrodams BMW ietvaros, tas ir zaudējis savu vērtību un kvalitāti. To, visticamāk, ir sapratuši arī paši BMW organizatori, jo Popkomm šogad programmā vairs nav rodams.

Tā vietā programmā lasāma informācija par Sound Plus Vision – ideju apmaiņas projekts, kas norobežojas no klasiskā izpratnē organizētas meses vai konferences, piedāvājot vairāk audio – vizuālu izklaidi, ideju apmaiņu, izmantojot dažādas izstādes un instalācijas mākslas piesātinātajā Berlīnes rajonā – Kreuzbergā.

Tas, ka Berlīnes tēls ir saistīts tieši ar plašo nakts dzīvi, nav mainījies joprojām. Programmā rodams Klubu vakars, kas vienlaicīgi norisināsies 15 dažādos Kreuzbergas klubos, kuros būs dzirdami visdažādākie mākslinieki un dīdžeji, bet par 20 Eiro iegādātu biļeti būs iespēja Klubu nakts ietvaros izdejoties vairāk nekā 30 Berlīnes klubos.

Tam, kam neizdosies iegādāties biļetes uz BMW noslēguma lielāko notikumu – Berlin Festival – un dzirdēt ne tikai Sigur Ros, The Killers, Who Made Who, jauno Vācijas hip-hop mākslinieku CRO, būs iespēja piedalīties BMW atklāšanas koncertā – radio kanāla radioeins 15. dzimšanas dienas svinību koncertā vai arī iekš New Music Awards, kur jau piekto gadu pēc kārtas tiks meklēta Vācijas jaunā supergrupa. Starp pērnā gada uzvarētājiem rodami jau atzinību guvušie Kraftklub un elektro/punk grupa Bonoparte, kuri spēlē ne tikai Vācijas, bet nu arī Eiropas mūzikas festivālos.

Foto: Sigur Ros. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV