Otrdiena, 30.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Liāna, Lilija, Alta;

Vislatvijas Dziesmnieku Saiets 2012 sāks skanēt jau šovakar

EasyGet.lv, 10.08.2012. 15:26

10. augustā,pulksten 20 ar liepājnieces Maijas Kalniņas dziedāto Jura Vilcāna un Arvīda Ulmes dziesmu „Celies, pirmais stāvs" skanēt sāks Vislatvijas Dziesminieku Saiets. Koncertu atklās un saieta dalībniekus sveiks arī Lielkrūžu saimnieks Guntars Dolmanis un Jaunpiebalgas novada priekšsēdētājs Laimis Šāvējs, informē Ilze Zveja.

Jau rīta pusē no Liepājas ceļā uz Jaunpiebalgas novada Lielkrūzēm devās dalībnieku autobuss. Tikmēr pašās Lielkrūzēs notiek aktīva rosība, lai krāšņi izskanētu koncerti un labi justos saieta apmeklētāji.

Šovakar saieta atklāšanas koncertā „... no saknēm" uzstāsies Uldis Kākulis, Egons Pičners, Valdis Bisenieks, Vilnis Punka, Dace Priedoliņa, Elīna Līce, Māris Salējs, Zane Daugule, Eduards Cauna, Mikus Straume, Agita Draguna, Arnis Miltiņš, Maija Kalniņa kopā ar teātra „Rikošets" dalībniekiem, Ēriks Loks, Edgars Mākens, Kārlis Kazāks un Valdis Atāls. Haralds Sīmanis muzicēs kopā ar Agitu Gabrānovu, un skanot dziesmai „Ezers" tiks aizdegta ugunsskulptūra.

Kad būs beigusi gailēt ugunsskulptūra, aizdegsim ugunskurus, pie kuriem skanēs akustiskie koncerti. Pie jauno dziesminieku un dzejnieku ugunskura aicinām muzicēt ikvienu, kas vēlas dalīties savā radošumā. Pie ImKas ugunskura Imanta Kalniņa dziesmas dziedās grupas "Jumis" dalībnieki Rolands Naglis un Biruta Mežatuča, kā arī Elīna Līce, Dace Priedoliņa, Austrasbērni. Pie sava ugunskura aicinās arī Valdis Atāls un Vītolu ģimene.

11. augusta priekšpusdienu piepildīs radošas darbošanās. Dziesmu mācīšanās darbnīcu vadīs liepājniece Maija Kalniņa. Lai iedrošinātu citus mācīties, darbnīcu atklās Dinārs Gulbis ar saviem domubiedriem, kas paši šajā pavasarī Salaspilī nolēmuši nākt kopā un mācīties dziesmas. Maija Kalniņa savā darbnīcā mācīs saieta himnu „Celies, pirmais stāvs" un aicinās dziesminiekus Vilni Punku, Lauru Bicāni, Egonu Pičneru, Ēriku Pozemkovski un Uldi Ozolu mācīt savas dziesmas.

Savukārt dzejnieki savu vārda meistarību apliecinās „Dzejas kašķī", bet tos, kas labprāt izpaužas mākslā, aicinām dziesmu gleznošanas darbnīcā vizualizēt savu dziesmu. Ja kāds vēlēsies atpūsties no sabiedrības, palasīt vai radīt dzeju vai dziesmu, tie varēs apmeklēt radošo vietu „viskasnākprātā".

Koncertā bērniem 11. augustā pulksten 12 dziedās Agita Kaužēna, Dace Priedoliņa, Elīna Līce, Brāļi Ziemeļi. Koncertu vadīs Sandra Bula.

Jauno dziesminieku koncertā „Asnu spēkā" sestdien pulksten 16 dziedās Baiba Dēķena, Elīna Starķe, Andris Diržininkas, Līva Vilnīte, Jānis Cirvelis, Paula Āboliņa-Ābola, Laura Ločmele, Dace Kaša, Ieva Stūre-Stūriņa un Paula Bogomolova, Skranda, Inese Vanaga, Konstitūcija Tējā, Justīne Šteina. Šo koncertu vadīs jaunie dziesminieki – Laura Bicāne un Arturs Orba.

Vislatvijas Dziesminieku Saiets izskanēs 11. Augusta vakarā ar noslēguma koncertu „saulē augt", kurā piedalīsies, Laura Bicāne, Silvestrs Sīlis, Brāļi Ziemeļi un Sandra Bula, Inta Riekstiņa, Anta Eņģele, Jānis Jansons, Ēriks Pozemkonvskis, Kristaps Sudmalis, Egons Pičners, Amanda Aizpuriete, Raimonda Vazdika, Ieva Pļavniece un Ilze Grunte, Zane Jančevska, Jana Egle, Ģirts Rāviņš, Dinārs Gulbis, Kaspars Dimiters, Uldis Kākulis, Uldis Ozols, Haralds Sīmanis, kā arī dziesmu darbnīcas pasniedzēji un Dzejas kašķa uzvarētājs. Saieta „lielos" koncertus jau trešo gadu vadīs aktrise Aija Dzērve, šogad kopā ar dziesminieku Ēriku Pozemkovski.

Dažas praktiskas piebildes, dodoties uz Vislatvijas Dziesminieku Saietu. Lai arī šobrīd Liekrūzes lutina saule, noteikti neaizmirstiet paņemt līdzi siltus džemperus un segas, jo augusta naktis ir jau vēsas un dzestras. Tāpat kā iepriekšējos gadus apmeklētāji varēs nakšņošanai celt teltis Lielkrūžu pļavā. Teltsvieta un autostāvvieta iekļauta biļetes cenā. Ja dienas būs padevušās siltas, Lielkrūžu dīķos varēs arī peldēties, tāpēc līdzņemamo mantu sarakstā iekļaujiet arī peldlietas.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV