Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

„Liepājas vasarā" skanēs ikgadējais kameransambļu galà koncerts

EasyGet.lv, 15.08.2012. 14:20

22. augustā plkst.19:00 Liepājā, Promenade Hotel Hika zālē festivāls „Liepājas vasara" piedāvās ikgadējo kameransambļu galà koncertu. Dažādu sastāvu kameransambļu izpildījumā būs klausāma stilistiski daudzveidīga mūzika, informē Liepājas Simfoniskā orķestra sabiedrisko attiecību vadītāja Iveta Vēvere.
„Liepājas vasarā" skanēs ikgadējais kameransambļu galà koncerts

„Katru gadu šis ir bijis viens no pieprasītākajiem festivāla koncertiem," saka Liepājas Simfoniskā orķestra vadītājs Uldis Lipskis, „Tūkstošgadīga armēņu lūgšana, latviešu motīvi, ebreju melodijas, indiešu rāgas, ungāru, spāņu un krievu meloss – būs reibinošs koncerta saturs, kur vēl dziļāk iepazīsim Liepājas Simfoniskā orķestra talantus viņu pašu izvēlētā mūzikā un sastāvos."

Koncertā būs iespēja dzirdēt gan Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķu grupas, gan pavisam jauniegūtus orķestra māksliniekus, gan arī Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķu radošos partnerus no citām Latvijas pilsētām. Koncerta divās daļās skanēs dažādas stilistikas mūzika – gan klasika, gan modernisms, liels akcents ir likts uz dažādu tautu mūziku.

Klausītāji dzirdēs Liepājas Simfoniskā orķestra čellu grupu, flautisti Anitu Barloti ar stīgu trio, arī metālpūšamo instrumentu ansambli Amber Sound Brass. Koncertā piedalīsies jaunā sitaminstrumentu grupas koncertmeistare Elīna Endzele ar savu trio „Art-i-Shock" (kopā ar čellisti Gunu Āboltiņu un pianisti Agnesi Egliņu). Spēlēs vijoļduets Pārsla Šķubure un Agrita Kukuka, pianistes Herta Hansena un Kristīne Grifina, čellists Ēriks Kiršfelds, klarnešu grupas līderis Mārcis Kūlis un vijolniece Linda Ločmane, kas šoreiz priecēs ar savu skaisto balsi.

Neatņemama festivāla „Liepājas vasara" kamermūzikas koncertu sastāvdaļa ir publikas iemīļotais, harizmātiskais konferansjē – lieliskais fagotists Dzintars Jurgelaitis, kas kā vienmēr izsmeļoši pastāstīs gan par mūziku, gan par tās izpildītājiem un šoreiz arī pats muzicēs.Klasiskās mūzikas festivāls „Liepājas vasara" Liepājā norisināsies līdz pat 30. augustam. Biļetes uz festivāla koncertiem var iegādāties visās „Biļešu Paradīzes" kasēs.

Aktuālo informāciju par festivālu „Liepājas vasara", kā arī plašāku informāciju par solistiem un diriģentiem var atrast Liepājas Simfoniskā orķestra mājas lapā www.lso.lv, kā arī festivāla mājas lapā www.liepajasvasara.lv

Festivāls „Liepājas vasara" notiek ar Liepājas Kultūras pārvaldes, Valsts kultūrkapitāla fonda un Izraēlas vēstniecības finansiālu atbalstu.

Foto: Čellists Ēriks Kiršfelds. Foto (c) Aigars Prūsis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV