Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Lady Gaga uzstājas Mežaparkā

Aiga Leitholde, 24.08.2012. 10:36 | komentāri (1)

Ceturtdien, 23. augusta, vakarā Mežaparka estrādē ar vairāk kā divu stundu garu šovu uzstājās mūsdienu slavenākā popzvaigzne Lady Gaga, kopā pulcējot 20 000 klausītājus.
Lady Gaga uzstājas Mežaparkā

Galerijas:

Lady Gaga iesildīja britu glamroka grupa 'The Darkness', kas savu lielāko slavu piedzīvoja 2003. gadā ar albumu 'Permission to Land'. Grupas līderim Džastinam Havkinsam uzveicot atkarības problēmas, 2012. gadā 'The Darkness' esot orģinālsastāvā, atgriežas ar savu trešo albumu 'Hot Cakes'. Tomēr atgriešanās Mežaparka estrādē netiek uzņemta ar gavilēm. Lielākoties klausītājiem 'The Darkness' ir vienaldzīgi un arī tad, kad Džastins, vārda vistiešākajā nozīmē, publikas priekšā ir stāvējis uz galvas, ir jūtama vien vārga atbalss.

'The Dakness' uzstāšanos beidza nedaudz pēc astoņiem. Lady Gaga uz skatuves kāpa pēc stundas, kad bija iestājusies viegla tumsa. Gaga klātesošajiem piedāvāja īsināt gaidīšanas laiku, klausoties klasisko mūziku – Mocarta 'Mazo naktsmūziku', Grīga 'Kalnu karaļa alā', Kloda Debisī daiļradi.

Koncerts sākās, kad uz skatuves ierodas bruņoti futūriskos tērpos ģērbti dejotāji, vedot zirgu, uz kura sēžot dziesmu 'Highway Unicorn' izpilda vēl krāšņākās bruņās esošā Gaga. Pēdējā albuma 'Born This Way' vizuālajās tēmās dziedātāja iedvesmu ir smēlusies no starpgalaktiskas fantāzijām, un labprāt iemieso citplanētieša veidolu. Nežēlīgi lietas tiek risinātas dziesmas 'Gooverment Hooker' atveidojumā, galu galā 'valdības pārstāvim' mirstot. Taču 'Born This Way' ievadā Gaga iemiesojas milzīgas dzemdētājas ādā. Fantastiskais cikls noslēdzas ar dziesmu 'Judas', pirms kuras Gaga ir paziņojusi savu misiju – Lady Gaga, draugs, no šī vakara ir arī tevī!

Lady Gaga šovu var sadalīt piecās pamata daļās, kuras saistīja gan pāreju dziesmas, gan 'leģendu' stāstošā Gagas projekcija milzīgā briljantā. Aiz drūmi futūristiskās daļas sekoja popmūzika, ar dziesmām 'Just Dance', 'Lovegame', 'Telephone'. Līdz pienāca laiks sirsnīgākajai daļai, kurā dziedātāja sarunājās ar faniem, pielaikoja viņu dāvanas un nodziedāja dziesmas 'Hair', 'Princess Die' un 'You and I'. Akustiskā daļa vislabāk atklāja Gagas vokālo talantu, balss noturīgumu un improvizācijas spējas. Mainoties daļai, skatuve pārvērtās 'gaļas tirgū', atskanot dziesmām "Electric Chapel" un "Americano". Iezīmējot noslēguma tuvošanos, atskanēja dziedātājas lielākais hits 'Pocker Face'. Drīz vien Gaga atvadījās sakot, ka, sākot ar šo vakaru, visas robežas ir kritušas. Tās vairāk neeksistē! Iestājās klusums uz desmit minūtēm, taču gaismas netika iedegtas. Būs!

Dziesma 'Edge Of Glory' stāsta par balansēšanu starp debesīm un bezdibeni – Lady Gaga to dzied no savas gotiskās pils torņa, tērpusies sievišķīgā apmetnī. Vēlāk viņai jutekliskā dejā pievienojas dejotājas. Beidzot ļoti skaidri ir saklausāma Latvijas publikas līdzi dziedāšana. No publikas vidus izvēlējusies mazu meitenīti vārdā Tīna, Lady Gaga viņai stāsta savu pakāpenisko slavas ceļu no 30 klausītājiem līdz 20 000 Mežaparkā sanākušajiem, un nodzied meitenītei 'Marry The Night'.

Var nebūt popkultūras fans, tomēr Lady Gaga koncerts būs baudāms tā pārdomātās uzbūves dēļ. 'Born This Way' vēstīja par mokpilnu piedzimšanu, sevis atrašanu un miršanu gavilējot. Nebija nejaušību – ne dziesmu secībā, ne kustībā, ne runās. Lady Gaga tēls jau ir ieguvis simbolisku nozīmi – ar acī tīkamām ārišķībām tiek izrotāti katram pazīstami jēdzieni – cerība, bailes, mīlestība. Dziedātāja ir robežu jeb stereotipu lauzēja – viņas dziesmas vienlīdz labi sadzīvo deju tā arī smagā metāla klubos. Viņas koncertos ir vieta gan modes upurim, gan radošam frīkam. Bet Mežaparka koncerta efekts būs dažāds – vienu tas būs pārliecinājis nopirkt Gagas smaržas 'Fame', bet otru – beidzot sekot savam sapnim un uzdrīkstēties.

Koncertā izpildīto dziesmu saraksts:
Highway Unicorn (Road to Love)
Government Hooker
Born This Way
Black Jesus † Amen Fashion
Bloody Mary
Bad Romance
Judas
Fashion of His Love
Just Dance
LoveGame
Telephone
Heavy Metal Lover
Bad Kids
Princess Die
Yoü and I
Electric Chapel
Americano
Poker Face
Alejandro
Paparazzi
Scheiße

The Edge of Glory
Marry the Night

Foto: Lady Gaga tūres atklāšanā Bulgārijā. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV