Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Ērģeļmūzikas festivālā Liepājā būs kino programma un koncerts bērniem

EasyGet.lv, 11.09.2012. 09:44

No 27. līdz 29. septembrim Liepājā norisināsies 11. Starptautiskais ērģeļmūzikas festivāls. Trīs dienu garumā liepājniekiem un pilsētas viesiem tiks piedāvāti ērģeļmūzikas koncerti Liepājas Sv. Trīsvienības katedrālē, izstāde un kino demonstrējumi, kā arī īpaša programma bērniem, informē "Via Cultura" sabiedrisko attiecību asistente Andra Jurgelāne.
Ērģeļmūzikas festivālā Liepājā būs kino programma un koncerts bērniem

Festivāls tiks atklāts 27. septembrī plkst. 18.00 Liepājas Sv. Trīsvienības katedrāles dārzā ar Polijas vēstniecības Latvijā un Liepājas muzeja piedāvāto izstādi "Aizmirstā Ūnija", kura vēstīs par poļu vēsturisko līdzdalību Kurzemes hercogiste izveidē. Pagājušajā gadā apritēja 450 gadi, kopš tika parakstīts Viļņas pakts starp Livonijas ordeni, Lietuvas lielkņazisti un Polijas karalisti, kurš, no šodienas perspektīvas vērtējot, bija svarīgs notikums mūsu reģiona vēsturē, veidojot tiesiskās un starptautiskās attiecības šajā Eiropas daļā vairāk nekā divu gadsimtu garumā. Izstāde būs aplūkojama līdz 28. oktobrim.

Tās pašas dienas vakarā festivāla atklāšanas koncertā plkst. 19.00 būs iespēja dzirdēt Liepājas sadraudzības pilsētas Gdaņskas ērģelnieku Romanu Perucki (Roman Perucki). Starptautiski godalgotais poļu mūziķis savā mūziķa karjerā ir sniedzis vairāk nekā 2000 koncertus visā pasaulē. Koncertā Liepājā Peruckis atskaņos vācu un poļu komponistu darbus ērģelēm.

28. septembra dienas programmā kinoteātrī "Balle" notiks Kino vakars, kurā būs skatāmas divas dokumentālas filmas - režisores Marutas Jurjānes darbs "Saulrieta violetās ērģeles" par komponistu Marģeri Zariņu un Rodrigo Rikarda dokumentālā filma "Ērģeļbūvētājs no Ugāles". Plkst. 21.00 Liepājas Sv. Trīsvienības katedrālē klausītāji tiek aicināti uz nakts koncertu "Vakara lūgšana". Tajā uzstāsies trīs izcili latviešu mākslinieki - Kristīne Adamaite (ērģeles), Ieva Parša (soprāns) un Artis Sīmanis (saksofons). "Vakara lūgšana" būs īpašs meditatīvs baudījums ar Ērika Ešenvalda, Henrika Mikolaja Gurecka, Pētera Vaska un Andreja Selicka skaņdarbiem.

29. septembrī plkst. 13.00 īpaša programma būs sarūpēta mazajiem klausītājiem, kuri kopā ar ērģelnieku Aigaru Reini un aktieri Vari Klausītāju izdzīvos aizraujošu piedzīvojumu, klausoties un skatoties muzikālo pasaku "Pēterītis un vilks".

Šīs pašas dienas vakarā plkst. 18.00 noslēguma koncertā "Pērles - pērlītes" klausītājus priecēs festivāla neatņemama sastāvdaļa - Liepājas pilsētas ērģelnieks Lotars Džeriņš. Mūziķis uzstāsies kopā ar jaukto kori "Laiks" diriģentes Ilzes Balodes vadībā, Liepājas Simfoniskā orķestra paspārnē esošo metāla pūšamo instrumentu ansambli "Amber Sound Brass", kā arī trompetistu Oleksiju Demčenko. Bagātīgajā programmā būs dzirdamas gan aizpagājušā gadsimta, gan mūsdienu kompozīcijas no F. Lista, M. Rēgera u.c. komponistu daiļrades.

Biļetes uz festivāla koncertiem jau ir pieejamas iepriekšpārdošanā, un tās var iegādāties visās Biļešu Paradīzes kasēs, kā arī internetā www.bilesuparadize.lv. To cena ir, sākot no 2 latiem. Skolēniem, studentiem un pensionāriem ir atlaides.

Plašāka informācija par 11. Starptautisko ērģeļmūzikas festivālu atrodama Liepājas Kultūras pārvaldes mājaslapā www.liepajaskultura.lv un nodibinājuma Via Cultura mājaslapā www.viacultura.lv un, kā arī Via Cultura profilos, kas pieejami sociālajos tīklos facebook.com, draugiem.lv un twitter.com.

Foto: Ērģeles Liepājas Sv. Trīsvienības katedrālē. Foto (c) Krists Ēberliņš

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV