Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Grupa „Gūtmans" izdod „Estrādes Dziesmas"

EasyGet.lv, 01.10.2012. 13:44 | komentāri (1)

6. oktobrī Siguldas pilsētas kultūras nama Kinozālē notiks grupas „Gūtmans" pirmā albuma prezentācijas koncerts, informē mūziķu pārstāve Dace Pleša.
Grupa „Gūtmans" izdod „Estrādes Dziesmas"

Albuma „Estrādes Dziesmas" repertuāru veido 15 dziesmas, kas skanējušas latviešu valodā 20.gs. piecdesmitajos, sešdesmitajos un septiņdesmitajos gados. Starp autoriem - Elga Īgenberga, Jānis Sildegs, Gunārs Freidenfelds, Arvīds Žilinskis, Lolita Vambūte, Alnis Zaķis, Imants Kalniņš, Raimonds Pauls u.c. komponisti.

Grupas pirmais albums būs ekskluzīvs, jo to nebūs iespējams nopirkt, bet gan iemainīt pret īpašu kuponu, kuru varēs saņemt, apmeklējot kādu no grupas „Gūtmans" koncertiem. Vienlaicīgi šis kupons būs apliecinājums tam, ka kupona saņēmējs apņemas saudzēt Latvijas dabu, nepostīt, nebojāt, nemēslot vai kā citādi kaitēt tam, ko radījusi un veidojusi daba. Kuponu pret jauno grupas CD būs iespējams apmainīt Siguldā, Tūrisma informācijas centrā pie ieejas Livonijas Ordeņa pilī.

„Mūsdienās ir par maz ar muzicēšanas prieku vien. Gan mums apvienojoties grupā, gan publikai, kas klausīsies mūsu spēlēšanu, ir svarīga kāda kopīga ideja, vai mērķis, ko vēlamies paust vai sasniegt. Mūsu ideja ir dot otru dzīvību latviešu estrādes mūzikas zelta laika, 20. gadsimta 50., 60. un 70. gadu dziesmām, aicināt saudzēt dabu un baudīt to, atbraucot uz vienu no visskaistākajām vietām Latvijā – Siguldu, kurā mums visiem četriem ir tā laime dzīvot un muzicēt," ar lepnumu saka grupas "Gūtmans" mūziķi Zigfrīds Muktupāvels (balss, obligātās klavieres), Gints Sola (ģitāra), Kārlis Alviķis (ģitāra) un Andris Alviķis (kontrabass).

Kā pirmie dziesmas no grupas "Gūtmans" jaunā albuma klātienē varēs novērtēt Siguldas novada iedzīvotāji, jo tieši Siguldā notiks pats pirmais grupas "Gūtmans" koncerts. Ar šo koncertu tiks atklāta jaunā albuma koncertu sērija arī citās Latvijas pilsētās.

Grupas „Gūtmans" koncerti:
6. oktobrī plkst.19.00 Siguldas pilsētas kultūras nama Kinozāle
7. oktobris plkst. 17.00 Mālpils kultūras nams
21. oktobris plkst.18.00 Inčukalna tautas nams
26. oktobris plkst.19.00 Cēsis CATA kultūras nams
27. oktobris plkst. 18.00 Mārupes kultūras nams
10. novembris plkst.19.00 Drustu kultūras nams

Biļešu iepriekšpārdošana – www.bilesuparadize.lv un koncertu norises vietās.

Foto: Grupa „Gūtmans". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV