Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

„Very Cool People" izdod otro albumu

EasyGet.lv, 08.10.2012. 16:13

Jazz-funk ansamblis „Very Cool People" (VCP) laiž klajā otro studijas albumu „Cruising in the Trolley".
„Very Cool People" izdod otro albumu

Jaunajā albumā iekļauti astoņi skaņdarbi, un tā kopējais garums pārsniedz 45 minūtes. „Cruising in the Trolley" tika ierakstīts vienā ierakstu sesijā. Pirms albuma ieraksta grupa pusgadu aktīvi koncertēja, tādējādi attīstot savstarpējo saspēli un arī pārbaudot praksē albumā iekļaujamās kompozīcijas.

„Vēlējāmies visu albumu ierakstīt uzreiz, vienā ierakstu sesijā, jo lielākā daļa no mūsu iemīļotajiem mūzikas albumiem arī ir ierakstīti divās līdz piecās dienās. Mūsuprāt šādā veidā ļoti labi var just kopējo albuma skanējumu, un daudz labāk tiek iemūžināts konkrētais moments, kurā ansamblis atrodas," saka VCP dalībnieki.

Šajā albumā atšķirībā no iepriekšējā VCP vairākās kompozīcijās pieaicinājuši arī pūšamo sekciju, kuras sastāvā ir talantīgi un pieredzējuši mūziķi: Oskars Ozoliņš („Labvēlīgais tips") – trompete, Nauris Strežs – trombons („Latvian Blues Band") un Māris Jēkabsons („City Jazz Big Band") – tenora saksofons. Pūšamās sekcijas aranžijas tika uzticētas grupas draugam un lieliskam pianistam Ritvaram Garozam („City Jazz Big Band", „El Trio").

VCP albumā iekļāvuši arī vienu akustisko skaņdarbu – „5th Floor", kas grupas vēsturē ir līdz šim nebijis gadījums. Albuma skaņu operators ir Gatis Zaķis, bet to miksējis un māsterējis Jānis Kalve.

„Very Cool People" ir Elvijs Grafcovs – ģitāra, Toms Rudzinskis – saksofons, Māris Vitkus – ērģeles un taustiņinstrumenti, Valters Sprūdžs – bass un Kaspars Grigalis – bungas.

VCP albums "Cruising in the Trolley" būs pieejams no 13. oktobra.

Foto: Very Cool People. Foto © Irēna Andrejeva

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV